Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Megújult Székkutas központja

Székkutas - Felavatták Székkutas új központját. A 35 millióból többek között szökőkút készült a központban, díszburkolatú sétány a főút mellett, és rendbe tették a művelődési ház környékét.
35 millió forintból szépült meg Székkutas főtere. Az uniós támogatásból megvalósult beruházást a minap avatták fel a faluban. Az itt élők, illetve a turizmus érdekében szeretnék, ha a település folyamatosan fejlődne és „átöltözne" – fogalmazott Varga Sándor polgármester. Azt mondta, több vendégségbe érkező is elismeréssel beszélt a faluban tapasztalható fejlesztésekről, megjegyezve: egy kisvároshoz hasonlít Székkutas. Varga hangsúlyozta, a főtér – azaz a központ új szökőkútja, valamint a főút melletti díszburkolatú sétány és a művelődési ház környékének rendbetétele – a helyiek munkáját dicséri, hiszen a kivitelező Bodrogi Bau Kft. székkutasiakat alkalmazott.

A megszépült főtér, az új szökőkút, a díszburkolat a legkisebbeknek is tetszik. Fotó: DM/DV

A megszépült főtér, az új szökőkút, a díszburkolat a legkisebbeknek is tetszik.
 Fotó: DM/DV


A faluközpont felújítása ösztönzi az itt élőket arra, hogy ne vándoroljanak el, jól érezzék magukat Székkutason – jegyezte meg Barna Viktor, a pályázat projektmenedzsere. A vendégek között volt a szomszéd megyéből Orosháza polgármestere, Németh Béla. A városvezető azt mondta: szoros barátság fűzi Varga Sándorhoz, és családi kötődése is van a faluhoz, a vásárhelyi pusztához.

Olvasóink írták

 • 6. OPP 2010. október 08. 21:48
  „Micsoda gunyolódó cím. Vagy csak poén?”
 • 5. Hód 2010. október 04. 22:53
  „Illik oda nagyon az a szökőkút...”
 • 4. totyogo 2010. október 02. 08:12
  „Sajnálom azokat az embereket akik nem a falu központjában élnek! A "sorháziaknak" ivóvizük sincs és veszélyben az áram ellátásuk is. Biztosan Ők is nagyon örülnek a SZÖKŐKÚTNAK!
  valaki ezen a projekten is nagyot szakított!
  Tessék mondani a falu külterületén élő emberek nem emberek???????????? Nekik nem kell a segítség?????????
  Sajnálok Mindenkit akinek ott kell élnie a minden napjait.
  Remélem a holnapi választásokon kiderül , hogy azoknak az embereknek is számít a szavazata akik nem a "szökőkút " mellett élnek!”
 • 3. zoltanszabo 2010. október 01. 13:05
  „Megint egy kampány -látvány beruházás.Nem mondta még senki Polg.úrnak NEM elég egy szökőkút,meg díszburkolat a turista csalogatáshoz?Évekig jártam arra heti rendszerességgel csak időseket láttam fiatalt nem sokat.Munkahely nincs.Van viszont olyan utca ahol se járda se út nincs.Föld úton sárban járni lehetetlen pl.Alkotmány utca és környéke.”
 • 2. web 2010. október 01. 12:42
  „Nézzünk már szét Kisteleken is..........”
 • 1. web 2010. október 01. 12:41
  „csak ennyi?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

90 millió forint a belvíz ellen Vásárhelyen

Vásárhely - A belvízelvezetés egyik fontos lépése a Búvár utcai átemelő és a Szőlőhalmi vízkormányzó… Tovább olvasom