Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Mikola-díjat kapott a vásárhelyi Nagy Tibor

Nagy Tibor kapta idén az 1961-ben alapított Mikola Sándor-díjat. A vásárhelyi Bethlen-gimnázium fizikatanára 19. tanévét kezdte szeptemberben – édesapja nyomdokaiba lépve lett pedagógus.
Idén Hévízen tartották az 58. Országos Fizikatanári Ankét és Eszközbemutatót. Minden évben ezen a rendezvényen adják át az Eötvös Loránd Fizikai Társulat (ELFT) által 1961-ben alapított Mikola Sándor-díjat. Az elismerés az ország egyik legmagasabb kitüntetése, amit fizikatanár kaphat. A múlt heti rendezvény megnyitóján Nagy Tibor, a vásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium pedagógusa vette át az érmet és a vele járó oklevelet. Az ELFT évente két Mikola-díjat oszt ki, általános és középiskolai fizikatanárnak.

A Mikola-díjas Nagy Tibor élete a kísérletek körül forog. A szerző felvétele
A Mikola-díjas Nagy Tibor élete a kísérletek körül forog. A szerző felvétele

– Nagyon örülök neki. Ez egy patinás díj, amit nagy hírű tanárok kaptak már meg, Mikola Sándor is egy világhírű pedagógus volt. Korábban is kaptam már kitüntetést, de ez a legnagyobb – fogalmazott Nagy Tibor, aki tavaly szeptemberben már a 19. tanévét kezdte tanárként a Bethlenben.

– Édesapám fizikatanár volt Kiszomboron, így már gyerekként is nagyon érdekelt a tantárgy. A középiskolában is fizika szakra jártam, majd a József Attila Tudományegyetemen fizika–matematika szakon végeztem – mondta a pedagógus, akinek egyértelműen a fizika az erősebbik oldala. A Bethlenben is ezt a tantárgyat tanítja nagyobb óraszámban. – Sokat szoktam kísérletezni, de igazi kedvencem nincs. Szeretem a meglepő és döbbenetet keltő kísérleteket – zárta Nagy Tibor.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kinyílt a vásárhelyi bíróság magnóliája

10 éve Dódáné dr. Szép Ibolya emlékére virágzik az a magnólia fa, amit a vásárhelyi bíróság udvarán ültettek el pontosan egy évtizede. A kertek királynője a napokban hozta meg rózsaszín virágait. Tovább olvasom