Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Milliárdos forrást nyert a vásárhelyi Leader

Hódmezővásárhely - Egymilliárd forint uniós pályázati forrást nyert a vásárhelyi kistérségnek a Hernádi Gyula vezette Vásárhelyi Vidék Jövőjéért Egyesület. A Fidesz helyi közgyűlési frakciója továbbra is elfogadhatatlannak tartja, hogy a szocialista városatya családja és az MSZP jelentős befolyást szerzett az egyesületben.
Több mint egyéves munkának köszönhetően megnyerte a Vásárhelyi Vidék Jövőjéért Egyesület az Új Magyarország vidékfejlesztési program keretében a Leader Akciócsoport címet, s ezzel több mint egymilliárd forintos pályázati forrást hozott a kistérségbe. Ez az összeg nyílt pályázati rendszer keretében használható fel. Az első pályázati szakaszban október 15. és november 30. között lehet benyújtani a támogatási kérelmeket.

– Mikrovállalkozások létrehozására, fejlesztésére, turisztikai tevékenységek ösztönzésére, falufejlesztésre és a vidéki örökség megőrzésére várjuk a pályázatokat az első körben – mondta lapunknak Hernádi Gyula, az egyesület elnöke, a vásárhelyi közgyűlés szocialista frakciójának vezetője.

Roadshowra indulnak

Az elnyert pályázattal kapcsolatban a jövő hét csütörtökön délután 2 órától tart tájékoztatót az egyesület a Takács Ferenc Képző Központban működő irodájában. Majd pedig Leader roadshow-n mutatják be a programot az érintett településeken, azaz Vásárhely mellett Mártélyon, Mindszenten és Székkutason.

– Ezt a pénzt a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium kezeli. Mi csak a pályázatokban segítjük a hozzánk fordulókat. Éppen ezért volt káros az ellenünk folytatott helyi jobboldali kampány, amely elriasztotta az érdeklődők egy részét. Ha már nem segítettek bennünket, akkor legalább ne akadályoznának ebben a munkában – mondta. Hernádi Gyula bizakodik abban, hogy élnek a kistérségben élők a lehetőséggel, hiszen ha kimerül a milliárdos keret, akkor a máshol fel nem használt összegeket is átcsoportosíthatják ide.

– Továbbra sem változott a közgyűlés fideszes képviselőcsoportjának a véleménye ebben az ügyben – tudtuk meg Havasi Katalintól. A párt vásárhelyi elnöke elmondta: elfogadhatatlannak tartják, hogy jelentős befolyást szerzett a Vásárhelyi Vidék Jövőjéért Egyesületben Hernádi Gyula családja, illetve tagjain keresztül a Magyar Szocialista Párt.

Olvasóink írták

 • 18. mackó 2008. október 16. 10:26
  „aranka2- nagyon igazat írtál, lényeg, hogy jöjjön a pénz és hasznos dolgokra költsék, ne szobrokat állítsanak belőle.Fideszeseket meg egye meg a sárga irígység.”
 • 17. aranka2 2008. október 15. 23:00
  „Kedves Korom András, ez nagyon rossz írás. Mindössze egy mondat szól arról, amit részletesen ismertetni kellene, ti. az egy milliárdról, annak felhasználhatóságáról, a pályázati lehetőségekről. A lényeg ugyanis ez: a térségbe 1 000 000 000 forint jöhet. Emellett az, hogy Havasi Katalin, vagy Lázár János milyen irígykedő, vagy rosszindulatú megjegyzéseket tesz, nagyon-nagyon másodlagos.”
 • 16. buxa 2008. október 14. 19:28
  „Honnan tudod? Találkoztál Írástudatlan barátunkkal?”
 • 15. orbit 2008. október 14. 17:47
  „Agyhalál után is van élet...”
 • 14. Írástudatlan-Tdi. 2008. október 14. 10:11
  „Egymilliárd???? Na akkor ebből már nekilehetne fogni munkahelyek létrehozásának! De hát sajnos minden szentnek magafelé hajlik a keze.Hát Lázi lehet hogy ebből a buliból kimarad de ahogy a közmondás is mondja szemesnek áll a világ.”
 • 13. havi76 2008. október 13. 18:47
  „Havrenák!”
 • 12. mackó 2008. október 13. 12:59
  „Gratulálok Hernádiék, bízom benne, hogy sok embert segítenek. A fideszesek hadd rágják a küszöböt, hogy nem ők költhetik el a pénzt. Lj a fene eszi reszket a pénzért de csak tegye.”
 • 11. orbit 2008. október 13. 10:48
  „havi76!
  Legalább a nevét írd le helyesen...”
 • 10. havi76 2008. október 11. 17:41
  „Havrenáknak az összes pénzt!”
 • 9. uzsolt 2008. október 10. 18:07
  „"Mikrovállalkozások létrehozására, fejlesztésére, turisztikai tevékenységek ösztönzésére, falufejlesztésre és a vidéki örökség megőrzésére várjuk a pályázatokat az első körben"
  Szóval akkor, hogy konstruktív legyek, és elöl járjak a példával (bor vs. víz), ezért megkérdem: ki mire adná ezeket, ha őrajta múlna?
  Pl. csomorkányi romtemplom, egy-két templom felújítása (pl. az Ótemplom orgonája), mivel ezek a "vidéki örökségnek" számítanak (szerintem). Ezután akár az Ifjúsági Ház felújítása is beleférhetne, stb.”
 • 8. uzsolt 2008. október 10. 18:03
  „Ennyi a lényeg:
  "Egymilliárd forint uniós pályázati forrást nyert a vásárhelyi kistérségnek a ... Vásárhelyi Vidék Jövőjéért Egyesület"
  A többi csak sóder meg marakodás.
  A hozzászólóknak szerintem nem azzal kellene foglalkozni, hogy az "ellentábor" hogyan kommentálja, hanem azzal, hogy "Egymilliárd forint uniós pályázati forrást nyert a vásárhelyi kistérségnek a ... Vásárhelyi Vidék Jövőjéért Egyesület". Ez a célja sajnos a mai politikának, hogy legyen mindig min vitatkozni meg hőzöngeni meg marakodni meg irigykedni (abból a bizonyos kenyér és cirkusz duóból legalább a cirkusz legyen meg). És ahogy látom, sikerül is. Ui. a hozzászólások nem arról szólnak, hogy "ez az, egymilliárd forint jön ide", hanem azzal az utolsó, lényegtelen bekezdéssel.

  Szóval remélem, hogy innentől annak a bizonyos egymilliárd forint olyan helyre vándorol, ahol tényleg szükség van rá.”
 • 7. tetveske 2008. október 10. 17:41
  „A cikkírónak ugyebár fontos volt az információval Havasi Katalinhoz rohanni, hogy mit szól hozzá? (Ki a fenét érdekli a Fidesz álláspontja ebben az esetben?) Miért nem azokat kérdezte meg, akik igénybe vehetik a pályázat nyújtotta lehetőséget? Ha nem ítéltem volna el L.J.-t a tetűzésért, most nekem is ráállna a szám...”
 • 6. Zolibácsi 2008. október 10. 12:12
  „Az egykoron sokat támadott Lázár-féle alapítvány egyik kurátora az egyik Alpolgármestere,míg a másik meg Antal Pista,a Hmv.helyi önkori adócsoportvezetője,LJ unokatestvére. Az kiderült a beszámolójukból,hogy cirka 20 millát költöttek lapkiadásra,de ez így farfekvéses dolog,mert arról nem szól a fáma,hogy milyen lapot adtak ki (van egy tippem egyébként) . Már nem emlékeztek arra a nagyjelenetre amikor LJ előadta Tiborc panaszát,mert elprivatizálták a Hód-Mezőgazdát? Nyilvánvaló,hogy az a pénz amit nem Ő költhet el,Júdáspénznek minősül...”
 • 5. félnótás 2008. október 10. 11:14
  „Savanyú a szőlő!
  Más oszthatja el a pénzt, ezt nehéz lenyelni.
  Jelentős befolyás?
  Beszélhetne a H K az önkormányzati bizottságok összetételéről is.”
 • 4. orbit 2008. október 10. 10:48
  „Hello Csavok! Rég olvastalak.
  Mi meg azt tartjuk elfogadhatatlannak, hogy a polgármester és seggnyalói szereztek jelentős befolyást a város irányításában és összekeverik a szolgálatot az uralkodással! Minden politikus sz@rházi!”
 • 3. demokrácia 2008. október 10. 10:44
  „Hogy mikor megy el LJ? Akkor amikor az emberek nem 70 %-ban akarják őket!!!!
  Na ez nem most lesz, mert Gyurcsány tesz róla eleget!!!!
  Demokrácia van GINGÓSAS!
  Inkább azzal foglalkozz, hogy Hernádi családja hová teszi a milliókat!!!”
 • 2. GINGÓSAS 2008. október 10. 10:30
  „Havasi Katikát én személyesen láttam egy budapesti szinházi látogatás alkalmával. Lj-hez bújt, de nagyon. Most ő a szócső. De mikor gyakorolja ez a "görl" a saját szakmáját. Vegyen példát kollegájáról, aki szintén gyerekorvos, és amellett, hogy képviselő, tisztességesen ellátja az orvosi feladatát.
  egyébként meg mikor megy el az egész bagázs a torony alól, és miért nem mi civilek irányítjuk ezt a várost és MAGYARORSZÁGOT?
  Talán nemsokára sor kerülhet rá!!!
  Reménykedem. Ja még valami. Lj-nek nem a gingósasra kellene a pénz, hiszen ő is benne van a kft.ben?”
 • 1. Csavok 2008. október 10. 10:19
  „Szegény lj és köre(Havasi "az idők végezetéig" Katalin, Hegedűs Zolika.......stb) megeszi őket a penész. Most aztán indul a hadjárat újra Hernádiék ellen. Talán még harckocsikat is bevetnek.
  Nem tudom ki mennyit fog ellopni vagy felesleges dolgora költeni, de lj és barátai példáját nehéz lesz túlteljesíteni, sajnos !
  Én reménykedem, hogy jó helyekre kerül majd a pénz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bemutatóterem lehet a vásárhelyi kaszinó

Hódmezővásárhely - Nem része a jövőre kezdődő belvárosfelújításnak az egykor kaszinóként, majd… Tovább olvasom