Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Mini kacsafarm Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - Mini kacsafarmot működtet a vásárhelyi Jókai utcán az ott élő Molnár Sándor.
Sanyi bácsi tizenkilenc kiskacsája és két libája nagy örömöt okoz a kerékpárúton közlekedő édesanyáknak és kisebb-nagyobb gyermekeiknek. Ezt a gazda már csak abból is leszűri, hogy rengetegen szállnak le a bicikliről a házuk előtt, hogy kisfiuk, kislányuk nyugodtan megszemlélhesse a füvet tépkedő vagy éppen az árkon átfektetett mosókád vizében fürdőző, a vizet magasra csapkodó kiskacsákat. Nagy élményt jelent a szárnyasoknak az is, hogy a gazda locsolócsővel az utcára vezeti a vizet, és a fák alatt teremt nekik pocsolyát.

A szárnyasok az út mentén. A szerző felvétele
A szárnyasok az út mentén.
A szerző felvétele

– Forgalmas út mellett vagyunk, de a kiskacsák és a két nagy liba már tudják, nem szabad elmenni az árokpartról és a fák tövéből. Nem is mennek, mert szeretik a zöldet, szeretnek legelészni – tette hozzá a gazda, aki családtagjaival maga is kiül délutánonként, hogy éppen úgy gyönyörködjön szárnyasaiban, ahogy ezt mások is teszik.

Olvasóink írták

  • 1. clarification 2011. szeptember 19. 21:11
    „Itt legalább láthatnak élő baromfit a gyerekek. Állítólag a fővárosi iskolások között ez a kérdés siralmas.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhelyi ajánlatok a megyének

Júliusban a katolikus egyházhoz került a vásárhelyi lakóotthon fenntartói joga, most viszont – a város egyetértésével – várhatóan a megyéhez kerül a feladat. Tovább olvasom