Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Neten szörföznek a nagyik

Székkutas - Kapcsolattartás, szörfözés, Facebook, recept csere. Számos módon használják ki újonnan szerzett tudásukat a székkutasi Kattints nagyi! számítógépes tanfolyamsorozat diákjai.
Április 25-én indul az idei második Kattints nagyi! tanfolyam Székkutason. Az évről-évre egyre népszerűbb program célja, hogy lehetőséget adjon a számítógép-használat és az internetezés alapjainak elsajátítására, valamennyi generáció számára.

Nincs korhatár a Kattints nagyi! számítógépes tanfolyamon.
Nincs korhatár a Kattints nagyi! számítógépes tanfolyamon.

- Az ötlet még 2010 végén született meg. Azt láttuk, hogy sok Székkutason élő szülőnek, nagyszülőnek más településen, adott esetben más országban élnek a gyermekei, unokái, akikkel a távolság miatt, csak nehezen tudják tartani a kapcsolatot. Sokuknak van internet-hozzáférési lehetősége, ám ezt, a kellő számítógépes tudás hiányában nem tudják kihasználni. Ennek orvoslására hoztuk létre a Kattints nagyi! programot, melynek keretében mindenki lehetőséget kaphat arra, hogy elsajátítsa az internetben rejlő lehetőségek kiaknázásához szükséges ismereteket. A most induló csoport tagjaival együtt, eddig több mint 70 ember kapott lehetőséget, arra, hogy részt vegyen a tanfolyamokon - mondta el Szél István, Székkutas polgármestere, akitől azt is megtudtuk, elsősorban az 50-60 év közötti korosztály érdeklődik a program iránt, de voltak 70 év feletti végzősei is a tanfolyamoknak.

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

-A tanfolyamok egykori diákjai közül sokan napi rendszerességgel használják a tanultakat. Többen a Facebookon is regisztráltak, illetve rendszeresen követik a községgel kapcsolatos híreket az interneten. Bár a legtöbben otthon használják fel a tanultakat, tudok olyanról is, aki a munkahelyén is kamatoztatni tudja a tanfolyamon szerzett tudását - árulta el a polgármester.

- Újságolvasásra, e-mailezésre, letöltésre, böngészésre használom a számítógépet, illetve én is regisztráltam a Facebookra. Így már az interneten is tudom tartani a kapcsolatot az unokáimmal - meséli a Kattints nagyi! tanfolyamot elvégző, 63 éves Rácz Györgyné. - A kutasi újságban olvastam erről a lehetőségről. Végül az unokaöcsémmel jelentkeztem a tanfolyamra. Szerencsénk volt. A két utolsó helyet sikerült megcsípnünk. Nagyon sokat tanultam az órákon, és ami szintén nagyon fontos, megszerettették velem ezt a világot. Előtte éppen hogy be tudtam kapcsolni a számítógépet, mára viszont rengeteg hasznos és izgalmas dolgot tudok megcsinálni, egészen egyedül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiállítás a rendőrkapitányságon

Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően idén is neves képzőművész munkáiból nyílik kiállítás a… Tovább olvasom