Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Olcsóbb iskolabuszt szeretne Vásárhely

Hódmezővásárhely - Csökkenteni szeretné a költségeket, ezért ismét közbeszerzési pályázatot ír ki a vásárhelyi önkormányzat a tavaly szeptember óta működő iskolabusz-szolgáltatásra.
Eredménytelennek bizonyult tavaly nyáron a vásárhelyi iskolabuszok működtetésére kiírt közbeszerzési pályázat. A közlekedési eszközre viszont szükség van, hiszen az előző esztendőben megszűntek a külterületi iskolák, 170 gyereket kellett városi tanintézménybe íratni.

A város környéki kitelepüléseken, azaz Batidán, Kútvölgyön, Szikáncson és Erzsébeten, valamint a környező tanyavilágban élő diákokat szállító iskolabusz most megbízás alapján jár. A Bacsa Trans Kft. nem csak az iskolák és az otthonuk közt szállítják a gyerekeket, a cég buszai viszik őket a mindennapos testnevelés keretében a strandra, az Aranyossy Ágoston Általános Iskola diákjait pedig a suliból a Dél-alföldi Lovasudvarba, ahol lovas terápiás oktatásuk folyik. A város azonban sokallja a szolgáltatás díját, ami az önkormányzatra havonta 2 milliós, míg a Kistérségi Társulásra havonta 2 millió 750 ezer forintos terhet ró.

Az iskolabuszokat ma a Bacsa Trans működteti. Fotó: Tésik Attila
Az iskolabuszokat ma a Bacsa Trans működteti. Fotó: Tésik Attila

Ezért a vásárhelyi önkormányzat – a Kistérségi Társulás nevében is – újból kiírja a közbeszerzési eljárást, abban reménykedve, hogy olcsóbb ajánlatot is kapnak. A győztessel egy esztendőre kötnének szerződést.

Bacsa Ferenc, a Bacsa Trans Kft. tulajdonosa érdeklődésünkre elmondta: még nem döntötte el, hogy indul-e a közbeszerzési pályázaton.

Olvasóink írták

 • 5. Barbapapa 2008. május 27. 14:57
  „Lehet hogy nem döntötte még el az idén, de tavaj a kiírás elött már több tanú elött dicsekedett hogy ő fogja megnyerni a megbízást, drága az üzemeltetési költség? akkor a menetlevél mellé kérjék el a tachográf korongot is és csak az azon teljesített kilómétert fizessék ki, ne a másik menetlevélen szereplő kilómétert rögtön 35-40%al olcsobb lessz a szállítás.”
 • 4. Megfigyelő 2008. május 23. 15:45
  „A Tornyai utcán többször is láttam egy -egy ilyen monstrumot elhuzni többnyire 5-6 gyerekkel.Szerintem nem kellene ekkora buszt leszerződtetni ilyen kevés gyereknek és egyből nem volna ekkora költség sem.
  Mivel ugy gondolom ,hogy nem ez az egy busz megy az összes külterületi gyerekért.Arról nem is beszélve ,hogy egy ilyen busz után menni sem egy felfrissítő élmény mert ugy füstőlnek ,mint egy kályhacső.”
 • 3. Helyileg 2008. május 22. 12:44
  „A dolgok összefüggenek, egyik is, másik is jelzi a tehetetlenséget...”
 • 2. gruffacsós jakab 2008. május 22. 10:53
  „Ez nem a helyi buszjáratokról szól!”
 • 1. pederzoli 2008. május 22. 09:53
  „Fecseg a felszín,és hallgat a mély. Márciusra ígérték,hogy felülvizsgálják a többszörösen agyonmódosított,értékelhetetlen helyi buszmenetrendet. Erről mintha megfeledkeztek volna a torony alatt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Székkutason és Mártélyon az Egészséges Vásárhely program

Mártély, Székkutas - Vásárhely és Szikáncs után csütörtökön Mártélyon, pénteken Székkutason vizitál… Tovább olvasom