Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Pálffy István néhány hétre Hódmezővásárhelyre költözik

Hódmezővásárhely - Személyes megközelítésű, egyedi hangvételű útikönyvet ír Pálffy István népszerű híradós műsorvezető Vásárhelyről. A közeljövőben többször találkozhatnak vele a város lakói, fényképezőgéppel a kezében járja majd az utcákat. A helyi érdekességeket, újdonságokat térképezi fel, a kötet fotóit is ő készíti.
Néhány hétre Vásárhelyre költözik a népszerű híradós műsorvezető, Pálffy István. Rendhagyó útikönyvet készít ugyanis a városról. A Hódmezővásárhely a régió című kiadvány kapcsán találkoztunk tegnap a szerzővel a Fekete Sas kávézóban.

Szolgáltatásokat, termékeket, turisztikai élményeket kínál a kötet. A helyi érdekességeket, újdonságokat felvonultatva, saját tapasztalataival vegyítve – hallottuk a műsorvezetőtől. Szekszárd és térségéről írja útikönyvsorozatának első kötetét. A vásárhelyi kiadvány mellett készül egy Kaposvárról és környékéről is. 2011-ig pedig összesen 24 magyar városról jelenhet meg hasonló könyv.

Pálffy István már tegnap is fotózta a várost. Fotó: Tésik Attila

A kötet különlegessége abban rejlik, hogy a Vásárhelyen élők bevonásával készül, helyi történeteket, meséket, legendákat mond el, ugyanakkor a környezeti és építészeti adottságokat is bemutatja. A szerző járja majd a környéket, a tanyavilágot – Székkutastól Algyőig. Pálffy szerint egy város igazán csak az ott élőkön keresztül ismerhető meg. Mindezt ő humánturizmusként emlegette. Elárulta: ez a kifejezés tőle származik. Vasárnap este már tett egy sétát a városban. Nagyon szép fények voltak, ami azért is fontos számára, mert a könyv fotóit is ő készíti. A kötet adatbázisa az interneten is megtalálható lesz majd.

– A hagyományos útikönyvekkel ellentétben személyes megközelítésű, egyedi hangvételű lesz az új kötet – fogalmazott Lázár János, Vásárhely polgármestere. Elmondta: Pálffy István a város erényeit, életkörülményeit tárja fel az olvasó előtt. 

Olvasóink írták

 • 4. VásárhelyiÁgi 2009. május 28. 08:03
  „Lehet, hogy flegma, lehet, hogy nagyképű, de ért ahhoz, amit csinál , és mondj egy olyan embert, aki ma bármit megtesz önzés nélkül!
  (Teréz anya már nem él!)
  Gondolom annyira lesz ez a könyv őszinte, amennyire mi vásárhelyiek őszintén segítjük a megírásában!
  Azért jobb újságíró, mint a mai nemzedék legtöbbje!”
 • 3. zolcsi44 2009. május 27. 22:19
  „Nem szeretem Páfit, nem tünik hitelesnek. Az az érzésem, hogy nem öszinte, mindent csak érdekből csinál.Ezen kivül flegma, nagyképü.”
 • 2. harcitomi 2009. május 27. 11:49
  „Persze, gondolom mind a 24 város lefizette, akikről írni szándékozik. De ez mind semmi, mikor híradós volt, akkor is mindenkinek fizetnie kellett, aki a híradóba szerette volna látni magát. Állítólag voltak olyanok is akik direkt törték magukat halálra az utakon, csak azért, hogy szerepelhessenek a tévében.”
 • 1. Én2 2009. május 26. 17:04
  „Szeretem Pálffit, lj megrendelte tőle a könyvet, hogy írjanak róla és a munkásságáról. Mennyiért? ebben a szűkös világban!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ősszel derül ki, épül-e élményfürdő

Hódmezővásárhely - Bár az első körben sikeres pályázatot ismét beadták, továbbra sem biztos, hogy… Tovább olvasom