Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 5°C | 12°C Még több cikk.

Ruhát, ételt osztottak Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - A Hit Gyülekezetének egyik vásárhelyi csoportja szombaton 600 adag gulyást és 1,2 tonna ruhát osztott rászorulóknak. Ennek a szervezetnek specialitása, hogy több roma tagja, vezetője van, és igyekeznek életükkel példát mutatni társaiknak.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

– Szép dolog, hogy a Hit Gyülekezete minden évben, általában karácsony előtt gondol ránk, és megajándékoz étellel, ruhával. Jelentős segítség, így a család mind a hat tagjának kerülhet valami a fa alá. Nagy szeretettel készülünk az ünnepekre, és amennyire tudunk, sütünk, főzünk – mondta Varga Jánosné, aki a gyülekezet Vásárhelyen tartott ruha- és ételosztóján már részesült az adományból, különböző ruhákkal volt tele a szatyra.

Szombaton az aktivisták 600 adag gulyást és 1,2 tonna, a fővárosi tagok által felajánlott ruhát osztottak szét a rászorulók között – tudtuk meg Horváth Zoltántól, a Hit Gyülekezetén belül az ilyen típusú szolgálatért felelős országos vezetőtől. Ezt az akciót követik később a cipők, a különböző játékok, valamint a zöldségek és gyümölcsök osztása, utóbbiakból két-három héten belül, vagyis még az ünnepek előtt Hódmezővásárhelyre is küldenek. Horváth közölte: a dél-alföldi régió még a szerencsésebbek közé tartozik, sűrűbben járnak északra, Borsodba, például Miskolcra, Ózdra, Járdánházára és Izsófalvára, ezeken a helyeken sokkal mélyebb a szegénység. – Egyébként a jó szívű románál nincs jobb ember, mert nem színből, szívből ad – tette még hozzá Horváth.

Varga Jánosné ruhákat vitt haza, ezek kerülnek majd a karácsonfa alá. Fotó: Imre Péter
Varga Jánosné ruhákat vitt haza, ezek kerülnek majd a karácsonfa alá. Fotó: Imre Péter

Az adományosztó szervezetnek, amelynek a Szántó Kovács János utcán található a központja, számos roma tagja, vezetője van. A szervezés, a lakosság értesítése, az osztás meghirdetése és lebonyolítása a helyiek feladata volt – mondta elMatyi Sándor, a vásárhelyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat alelnöke, gyülekezeti tag: – Ez egy nagy családi rendezvény, ahol mindenki igyekszik magát jól érezni. A Hit Gyülekezete nekünk, romáknak azért is nagyon fontos, mert általa valódi értéket közvetíthetünk testvéreinknek. A bűnözést elítéljük, és valljuk: ha jót teszünk embertársainkkal, azt kapjuk vissza tőlük.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra kerékpárjukra ülhettek

Néhány nap alatt 5 lopott kerékpárt találtak meg a rendőrök Hódmezővásárhelyen. Tovább olvasom