Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Szörnyethaltak a kettészakadt autóban

Hódmezővásárhely - Autóversenyzés állhat a hátterében annak a tegnap éjszaka Vásárhelyen történt borzalmas balesetnek, amelyben egy 20 éves fiú és egy 18 esztendős lány halt meg. Az autó kettészakadt, szinte szétrobbant, amikor villanyoszlopnak ütközött. A fiatalok szörnyethaltak. Úgy tudjuk, hogy a balesetet rögzítette az Alföldi Galéria biztonsági kamerája.
A 20 éves Gy. Lajos és a 18 esztendős D. Vivien vesztette életét abban a tragikus autóbalesetben, amely csütörtökre virradó éjjel, nem sokkal egy óra után történt Hódmezővásárhelyen. A fiatalok Szentes felől jöttek, s a 45-ös főút belterületi szakaszán a megengedett sebesség többszörösével haladtak Fordjukkal, amikor a Kossuth térnél az előttük haladó jármű előzésébe kezdtek.

Az enyhe S kanyarban azonban a sofőr elveszítette uralmát az autó felett, áttért a menetirány szerinti bal oldalra. A kocsi az útpadkán átvágódva felborult, majd többméteres magasságban a református ótemplomnál álló villanyoszlopnak csapódott. Az ütközés ereje olyan hatalmas volt, hogy a Ford kettészakadt. Az autó eleje a templom előtti virágágyásban landolt, míg a másik fele fennakadt az oszlopon. Az alkatrészek 100 méteres körzetben szóródtak szét, egy nagyobb darab az Alföldi Galéria udvarának bejáratáig szállt.

A kettészakadt autó eleje az ótemplomnál lévő virágágyásban landolt.
A kettészakadt autó eleje az ótemplomnál lévő virágágyásban landolt. Az alkatrészek 100 méteres körzetben szóródtak szét Fotó: Tésik Attila 

Az Oldalkosár utcából a baleset pillanatában egy magányos sofőr kanyarodott ki a Kossuth tér irányába. Az azonnal a helyszínre érkező rendőrök szerint a férfi élete csupán 4 másodpercen múlott. Mi is kerestük ezt a férfit, de nem találtuk meg. Találtunk viszont egy másik szemtanút.

– A baleset pontosan egy óra után 5 perccel történt. Ebben azért vagyok olyan biztos, mert ránéztem az órámra – mesélte a Kossuth tér 7. szám alatti társasházban élő Zubanics János. – Éppen a fürdőszobából léptem ki, amikor a nyitott erkély ajtón kinézve egy iszonyatos sebességgel száguldó autóra lettem figyelmes. Igaz, az épület előtt magasodó fák miatt csupán egy pillanatra láttam, de az ütközés robaját tisztán hallottam. A rendőrség és a mentők egy perccel később már a helyszínen voltak.

Kettészakadt egy autó Vásárhelyen - ketten haltak meg, GALÉRIA

A 75 éves Zubanics János a baleset után kisvártatva egy síró hangot hallott, nem értette tisztán a szavakat, de annyit elcsípett, hogy „...tud vezetni, már a kereszteződésnél 170-nel ment". A helyszínelés több órán át tartott, közben az áldozatok hozzátartozói is megérkeztek. A fiú édesanyja a buszmegállóban zokogta: „Ez nem igaz, csak álmodom! Az én fiam él!" Információink szerint a baleset hátterében autóversenyzés állhat, amely a Ford és az előtte haladó személyautó vezetője között zajlott. Szerettük volna megtudni, ki vezette a másik autót, de senkitől sem kaptunk információt a sofőrről.

Megkerestük ugyanakkor Gy. Lajos Észak utcában élő családját, ahol a nagyapa kedvesen, de határozottan jelezte, nem kívánnak nyilatkozni a tragédiáról, amelyet még mindig nem akarnak elhinni. Mástól megtudtuk, a lakatos végzettségű, 20 éves fiatalember egyik rokonának segített valamiben az éjszaka, a mellette ülő lány pedig egyik unokatestvérének a barátnője volt.

Biztonsági kamera

A két fiatal életet követelő autóbaleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja a vásárhelyi rendőrkapitányság. Munkájukat nagyban segítheti az a biztonsági kamera, amelyet a Picasso-kiállítás miatt az Alföldi Galéria Kossuth téri főbejáratához szereltek. A szerkezet látásszöge ugyanis olyan, hogy feltehetően rögzítette az egész balesetet.

Olvasóink írták

577 hozzászólás
 • 577. kovzol 2008. november 17. 21:40
  „Csütörtökön az egyik barátom éppen a tragédiával kapcsolatban fog előadást tartani Vásárhelyen

  FIATALON HALT MEG! --- HOL VOLTÁL, ISTEN?

  címmel. Érzésem szerint sok kérdésre választ fog adni. Aki teheti, szerintem jöjjön el! Este 6-kor kezdődik a Hódtói Sport- és Szabadidőközpontban (20-án).

  További infó: http://kopancs.hu/fiatalon-halt-meg.pdf”
 • 576. hihetetlen 2008. november 10. 01:04
  „Ez a Bocsy tényleg nem ismerheti őket. Én éltem olyan környéken pár évig, ahol túlnyomó többségben voltak. Nem kívánom senkinek, és nem kívánok még egyszer így élni.
  Választási lehetőségem nem volt, gyerek voltam még. És szinte mindennap meg kellett verekedni a hazajutásért. Csak mert nem vagyok cigány. Meg különben is tetszik a biciklid. Ez kell neki? Hajrá, tudok adni tippeket, hova költözzön”
 • 575. Hajamégnekáll 2008. november 09. 19:15
  „Jajj Bocsy maradj már.Olvass inkább ujságot,és meg tudod milyenek is akiket pártolsz.Vagy tudod mit?Költözz közéjük:D”
 • 574. Bocsy 2008. november 08. 16:04
  „Kolompar Weiss Arpad
  Nevezel aminek akarsz,nem érzem magam annak. Azt tudom hogy az illető aki elhunyt,nem ilyen volt...
  Csak ennyit akartam
  szia”
 • 573. ...Kolompar Weiss Arpad 2008. november 07. 01:01
  „Bocsy

  Hol voltak az emberi erzesek amikor Szogi tanar urat a primitiv bunko ciganycsorda halalra rugdosta a gyerekei elott, hol van az egyutterzes a megvert, kirabolt, megeroszakolt nyugdijasok irant. Akkor nem lattam a neved sehol.
  A ciganynal csak az a magyar undoritobb aki a segguket nyalja, mint te is.
  Egy het mulve ugyanitt.”
 • 572. Bocsy 2008. november 06. 19:43
  „Bocs,elnéztem,dehát ebből is látszik hogy ember vagyok... Kedves
  Kolompar Weiss Arpad,lehet hogy ezzel csalódást fogok okozni,de nem vagyok cigány.... Erről ennyit! Bennem vannak érzések,tudod te mi az? Mert szerintem nem...De szerintem Ismeretlenül ne ítélj meg senkit!!!”
 • 571. Bocsy 2008. november 06. 19:20
  „A nevemet ne használjátok arra hogy rasszista szöveget írogassatok! Vagy különböztető jelzéssel lásd el vagy más néven írogass! Én nem kívánok részt venni az alpári gyalázkodásokban!!! előre is köszi!”
 • 570. Vidorka 2008. november 06. 16:06
  „Jajjj ne tegyed mar magadat! Abu Dhabiba utazol :D ki kerdezete senki... :D es ne puszilgaasa :D”
 • 569. Kolompar Weiss Arpad 2008. november 06. 10:49
  „VIDORKA

  Ismerven a cigany mentalitast, ti kepesek vagytok agyonverni egy idos not vagy ferfit. Tehat azert nem adom meg a nevem. Siess es irjal valami szorakoztatot mert holnap Abu Dhabiba utazom egy hetre.

  Addig gyakorold a magyar nyelvet es helyesirast.

  Addig is puszillak te draga cigany legeny”
 • 568. Sandokan 2008. november 06. 10:46
  „Kolompár!
  Ki bántott téged?

  ""Mi fáj, gyere, mesélj
  Mondj el mindent, tőlem ne félj""”
 • 567. VIDORKA 2008. november 06. 10:07
  „kolompár

  nem mered meg mondani a nevedet csupa szégyen vagy te és akkor még te mondod hogy én gyáva vagyok.. hallod én meg mondtam neked a nevemet te még azt sem mered ell mondani te csicska ....még a te nevedből 4 van a telefonkönyvbe jajjjj ne nevetessél már . HIÁBA CSICSKA VAGY ÉS EZA LÉNYEG !! NA ÉS AKKOR KI IS A GYÁVA??????????????????????????????”
 • 566. valaki007 2008. november 06. 09:56
  „Zolika 1454 igazad van neked is teljes mértékbe.Nem tudja hogy ide mit illik irni akkor ne is irjon smemit!Ez neki biztos jó szorakozás nincs jobb dolga csak ilyenek irkálni van munkád kolompar akkor menj oda dolgozzál!És ne ide irkálj!Nincs jobb szorakozásod akkor meg ver ki a f...od!te....És mosmár tedd a szádat alapállásba és ne irkálj!”
 • 565. Kolompar Weiss Arpad 2008. november 06. 09:40
  „vidorka

  Szivesen megadnam a nevem de mivel ebbol a nevbol csak negy van a telefonkonyben, nem szeretnem ha a szuleimnek vagy a testvereimnek baja lenne , tudvan, hogy mekkora hosok vagytok harman egy ellen. De veled szivesen elbeszelgetnek negyszemkozt, ha legkozelebb arra jarnek, persze ahhoz te gyava vagy, mint minden cigany amikor egyedul van.”
 • 564. john doe 2008. november 06. 09:32
  „a maláj tigris megmondta a tutit:)”
 • 563. Kolompae Weiss Arpad 2008. november 06. 09:31
  „Sandokan

  Minden mas naciot elviselek, csak titeket utallak mint a poshadt szart.”
 • 562. vidorka 2008. november 06. 09:27
  „Kolompar Weiss Arpad gecci büdös paraszt! Ide figyelj elöször merd vállani a neved utana patogjal nekem ! Mert a neved nem vallalod! És fogd be a pofádat köcsög állat! ne irogasál ! RÁKOS KÖCSÖG GECCIIIII”
 • 561. Sandokan 2008. november 06. 08:31
  „Nem tudom kedves művelt honfitársaim, értelmes, intelligens hazánk büszkeségei." Kolompár" és társai!

  Azt tudjátok-e hogy a B´ vércsoportot a Tatárok hozták be?
  Tehát, ha B´ akkor már nem is vagy" Magyar".

  Amúgy meg, nem attól leszel magyar, mer azt ütötték bele az igazolványodba. Petrovics Alexander (gyengébbek kedvéért, főleg Kolompárra és társaira gondolok -Petőfi Sándor) Szlovák családból származott, mégis többet tett ezért az országért, mint amit ti kedves gyűlölködő hazánk "büszkeségei" valaha is tehettek.
  Ennyit számítana a származás?
  Ennyire buta, BUTA (!) emberekkel nem igazán szeretek társalogni, mert fáraszt, szerfelett. A fogyatékon nem lehet változtatni sajnos, azt sem választhatja meg az ember hová születik, de hogy az életével mit kezd, nos ez egyedül az ő felelőssége. Tehát az emberi butaság bosszant, mégpedig azért mert ezen lehet segíteni.

  Egy szó mit száz:
  Nem az számít, honnan jöttünk, hanem az hogy hogyan élünk, mit kezdünk az életünkkel és ez nem származásfüggő!”
 • 560. rg636uh 2008. november 06. 08:17
  „kolomp: stresszes.....Egy élmény volt veled. Szia. Reszvétem a családnak.”
 • 559. Sandokan 2008. november 06. 08:16
  „Kedves "egy olvasó"! (szép neved van, igazán kedves gesztus, hogy így bevállalod)

  Még jó, hogy, ha azt mondod külföldön Magyarország, rávágják, hogy 100 tagú cigány zenekar.
  Pege Aladár, Babos Gyula, Szakcsi Lakatos, Bill és még sorolhatnám, akik mind öregbítik az Ország hírnevét.
  Miért általánosítasz?
  Ugyan annyi példát lehetne hozni a Magyarok közül, bár olyan, hogy Magyar nincs genetikailag.
  Itt voltak a törökök 150 évig, az Oroszok, a Németek, az Osztrákok, a Tatárjárás után az ország 90%-át kiirtották! Újra kellet telepíteni kishazánkat, Svábokkal, Cigányokkal meg mindenféle népekkel!”
 • 558. Sandokan 2008. november 06. 08:04
  „Kolompár!
  Sejtem honnan ered ez a mérhetetlen gyűlölet ami benned van.
  Csak nem rontott meg egy tventicenti néger?”
577 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jubilál a vásárhelyi Faktor Blues Band

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi Faktor Blues Band nemcsak szombati lemezbemutató koncertjére készül,… Tovább olvasom