Délmagyar logó

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 21°C | 34°C Még több cikk.

Testvérpárok randevúztak Mindszenten, a Szín 5-ös fotózáson

Lapunk Szín 5-ös fotózásának negyedik napján, csütörtökön Mindszenten 39 kitűnő tanulót kaptunk lencsevégre. A kulturális központban öt testvérpárt is lefotóztunk. Érkeztek eminensek Szegvárról, Csanytelekről, Szentesről és Mártélyról is.
Lehet, hogy Mindszenten és környékén valaki külön értesítette a testvérpárokat, mert öt is érkezett lapunk Szín 5-ös fotózására a Keller Lajos Városi Könyvtár és Kulturális Központba. Az elsők az Atkári fivérek voltak, akiket édesanyjuk kísért el. Mindketten a Mindszenti Általános Iskola dózsatelepi tagintézményének nebulói. A hatodik osztályt a háta mögött tudó Zoltán eddig hibátlan teljesítményt produkált: hat éven keresztül mindig kitűnő volt. Öccse, a kilencéves Márton is kitűnő bizonyítványt szerzett.

– A tárgyak nem voltak nehezek, csak az volt a baj, hogy sok házi feladatot adtak fel – közölte Zoli. A nyarat a mindszenti és a csongrádi vízparton töltik.

Két testvérpár a szín 5-ös fotózáson a szülőkkel (balról): Baranyiné Mariann, Baranyi Máté, Baranyi Lili, Atkári Márton, Atkári Zoltán és Atkári Zoltánné. Fotó: Tésik Attila
Két testvérpár a szín 5-ös fotózáson a szülőkkel (balról): Baranyiné Mariann, Baranyi Máté, Baranyi Lili, Atkári Márton, Atkári Zoltán és Atkári Zoltánné. Fotó: Tésik Attila

Baranyiék Mártélyról rándultak át Mindszentre. Míg a csemeték igyekeztek mosolyogva a kamerába nézni, édesanyjuk elárulta: nem kellett őket hajtani, nagyon szorgalmasak, és a tanulás mellett egyéb elfoglaltságokra is jut idejük, a 11 éves Máté íjászkodik, a nyolcesztendős Lili pedig balettre jár. Közös családi nyaralást augusztusra terveznek.
A másodikat végzett Dawud Savannah Rose már elsőben is kitűnő volt, és részt vett a Szín 5-ös játékon. A dózsatelepi tagintézménybe járó lányka érdekes hangzású nevét az indokolja, hogy édesapja jordán volt, ő pedig az Egyesült Államokban született. Magyarországon, Mindszenten hat éve él. A fotózásra a nagymama, Nagy Istvánné kísérte el.

– Nem volt nehéz az elmúlt év – mondta a Fito becenévre hallgató, nyolcéves kislány –, szívesen segítettem másoknak is a feladatokban, a példák megoldásában, a kedvencem a matematika. Nagyon szeretem az állatokat, otthon van két kutyánk, három macskánk, díszhalunk, papagájunk, állatorvos szeretnék lenni – jelentette ki határozottan.

Fotózási helyszínek

Szentes (ifjúsági ház, Tóth J. u. 10–14.): június 27., 13–17 óráig.

Kistelek (rendezvényház, Kossuth u. 5–7.): június 27., 14–17 óráig.

Csongrád (művelődési központ, Szentháromság tér 8.), június 30., 14–17 óráig.

Olvasóink írták

  • 1. falusi 2008. július 02. 23:32
    „Nagy tisztelettel gratulálok nekik meg érdemlik a nyilvánosságot.
    Hozzá teszem a szüleik is, őket igazán érdemes segíteni, de minden áron!!!!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Száműznék a politikát a pénzosztásból Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Rendben megalakult és működik a helyi vidékfejlesztési iroda, s a vidékfejlesztési közösség összetételében azért szerepelnek rokonai, mert rövid volt az idő a szervezésre . Tovább olvasom