Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Tíz éven aluliak tanulnak korcsolyázni Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Már egy hete az első délelőtti foglalkozás előtt hetven kisgyermeket írattak fel szüleik a korcsolyaoktatásra a vásárhelyi műjégpályánál. Egyszerre húsz csöppség foglalta el a jeget: a bátrabbak egy-egy fémkerettel araszoltak előre, a kicsit félénkebbek pedig a korlátba kapaszkodtak.
A nyitás előtt egy órával hosszú sor kígyózott már az első délelőtt a vásárhelyi Kossuth téri műjégpálya bódéjánál. Szülők hozták el csemetéiket, hogy a kicsik szervezett keretek között tanuljanak meg korcsolyázni. A pálya ugyanis annyira népszerű, hogy a nagyobbak szinte kiszorítják a kisebbeket, illetve azokat, akik még csak most ismerkednek ezzel a téli sporttal.

– A 10 éves Krisztina lányom úgy két éve tanult meg korcsolyázni. Unokatestvéreivel, barátaival hetente egy-két alkalommal le is jön csúszkálni. Most a húgát, az ötéves Gabriellát akarjuk megtanítani – árulta el Tóthné Laczkó Ildikó.


A fémkeret mellé elkél az anyai segítség is. Fotó: Karnok Csaba
A fémkeret mellé elkél az anyai segítség is.
Fotó: Karnok Csaba

Az édesanya elmondta, a családban a férjén kívül szinte mindenki tud korcsolyázni, még a nagypapa is biztosan csúszik a jégen. A Varga Tamás iskolába járó Kriszta hozzátette: hamarosan kishúgával együtt jöhetnek a Kossuth térre.

Egy aprócska kislány, az ötéves Réka lábára most először került korcsolyacipő. A rózsaszínű készségben a lányka a pálya elé terített szőnyegen biztosan lépkedett, még néhányszor ugrott is. Alig várta már, hogy kezdődjön az oktatás.

– Barátnőjét is elhozták szülei, így Réka is akart jönni. Én nem tudok korcsolyázni, de szívesen megtanulnék, ha felnőttekkel is foglalkozna valaki – mondta az édesanya, Farkas Angéla.

Naponta háromszor csak a kisgyerekeké a jég. Fotó: Karnok Csaba
Naponta háromszor csak a kisgyerekeké a jég.
Fotó: Karnok Csaba

A jeget már kicsit ismerő gyerekek egy-egy fémkeretet kaptak, amelybe kapaszkodva araszoltak előre. Ez a szerkezet biztonságérzetet ad nekik, s jóval kisebb az esély arra, hogy elessenek. A kicsit félénkebbek viszont a korlátot választották. Egy piros kabátos lányka olyan erősen markolta a falécet, hogy csak édesapja hosszas unszolására volt hajlandó elengedni. Még egy métert sem csúszott, összeakadtak a lábai, és fenékre huppant. A mécses azonban nem tört el, nagy nehezen feltápászkodott, aztán ment volna tovább, de az a fránya jég irgalmatlanul csúszott, így folyamatosan esett és kelt.

Külön időpont a kicsiknek

Az önkormányzat úgy határozott, hogy a legkisebbeknek, illetve a teljesen kezdőknek külön időpontot jelölnek ki a Kossuth téri műjégpályán. Így naponta 10 és 11, valamint délután 3 és 4 óra között a tíz éven aluliaké a jég. Mivel az első napon sokan jelentkeztek, így egy harmadik időpontot – délelőtt 9 és 10 óra közt – is ki kellett jelölni. A teljesen kezdők 2000 forintért tanulhatnak meg korcsolyázni szakképzett oktatóktól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csendes viszálykodás Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - Tisztességtelen üzleti versennyel gyanúsítják a régebbi vásárhelyi taxisok a piacon tavaly feltűnt társaságot, a Silvert. Tovább olvasom