Délmagyar logó

2018. 11. 14. szerda - Aliz 7°C | 15°C Még több cikk.

Út épül a vakköz helyén

Hódmezővásárhely - 270 millió forintból köti össze a vásárhelyi önkormányzat Tabánt és Tarjánt a kőfalon keresztül a Kertvárossal. A környéken élők örülnek, de aggódnak is a forgalom várható növekedése miatt. Az útépítés miatt nem kell házakat kisajátítani.
Tabán és Tarján városrészből jelenleg csak hatalmas kerülővel, a Zrínyi és a Hunyadi utcán keresztül lehet eljutni a Kertvárosba. Nyáron azonban kinyitják a városvédő kőfalon keresztül a két városrész fő közlekedési útvonalának számító Királyszék utcát, alaposan lerövidítve a 47-eshez vezető utat. A város 243 millió forintot nyert erre a célra, ehhez tett hozzá 27 milliós önerőt.

A Királyszék utcai vakköz közelében vegyes az útépítés hírének fogadtatása. – Nem örülök neki, attól tartok, hogy aki eddig nem erre járt, az is itt fogja lerövidíteni az útját. Azaz megnövekszik a jelenleg sem kis forgalom – mondta Szabó Péterné. Hozzátette: sajnálja, hogy kibontják a városvédő kőfalat. Orbán István szerint viszont már réges-régen meg kellett volna építeni ezt az utat.

Szabó Péterné sajnálja a városvédő kőfalat. Orbán István szerint jó ötlet a várostól, hogy erre hozza ki a forgalmat. Fotó: Schmidt Andrea
Szabó Péterné sajnálja a városvédő kőfalat. Orbán István szerint jó ötlet a várostól, hogy erre hozza ki a forgalmat. Fotó: Schmidt Andrea

– Szerencsém van, már a térképen is megnéztem, hogy megmaradhat a kőfal alatt álló gépműhelyem. A jelenlegi sáros szervizútból lesz aszfaltos, s ez a kertem mellett fut. Most, ha haza akarok menni a Zrínyi utcai házamba valamelyik géppel vagy teherautóval, másfél kilométert kell kerülnöm a kórház felé. Ha kész lesz az út, akkor ez egy percembe sem kerül majd.

– Nincs szükség kisajátításra az érintett vakköz közelében. Ráadásul a leendő út melletti házakat statikusok is megvizsgálták, és megállapították: bírni fogják a forgalom által keltett rezgéseket – mondta Göbl Vilmos, a városháza médiareferense.

Olvasóink írták

 • 10. cikicakk55 2010. március 16. 18:23
  „Itt megint csak "´ holló " hozzászólását tudom idézni,amit az elmaradt körforgalom cinű cikkben tett,A legeladósodottabb városok közé tartozik Vásáhely. Még a kamatokat sem kezdtük el fizetni.Mi a Francnak oda egy összekötő út.A kórház mögötti utcából szedjék fel a fekvőrendőröket, és akkor már meg is van az összeköttetés, a pénzt meg fordíthatná a város a törlesztésekre,De a mi drága Polgármesterünk inkább a Dobó Katica utcából hozza be az etnikumot, azokra költ,meg az ehhez hasonló hülyeségekre(pld strand élményfürdő) A Standra is rengeteg ember a dohányzás tilalma miatt nem megy el,így is a jegy árak vetekszenek a sokkal nagyobb és tényleg élményfürdőkkel szemben.Szóval inkább törlesszen a város, és teremtsen munkahelyeket.Az kel,nem a rengeteg kivetett adó.”
 • 9. yuhvan 2010. március 16. 17:09
  „Az nem gond hogy megkülönböztető jelzéssel rendelkező autó behajthat az ellenkező irányból és szembe mehet a forgalommal!”
 • 8. eldorádó 2010. március 16. 09:18
  „Igenis, kell ez az átjáró!
  Ha elkészül, a Hunyadi utcáról fel kell szedni a fekvőrendőröket - mert oka fogyottá válnak - esetleg, egyirányúsítani is lehetne, mint a Dr.Imre utcát, csak az ellenkező(!) irányba!
  Persze, ha mentősöket kérdezték volna, akkor a Dr.Imre utcát nem lefele, hanem felfele iránították volna (most is láttam, inkább szembe mennek a forgalommal, mintsem kerülővel a Hunyadi dobassák meg a beteget)

  Hiába, a közlekedés szervezéshez mindenki ért, csak az illetékes nem :-)”
 • 7. totya66 2010. március 16. 08:02
  „skid 2010.03.15. 09:19!
  De turistát hozni fog, majd felújítjuk újra Uniós forrásból a Tiszára vezető utat és özönlenek a turisták a semmibe. A Város "igazgatója" meg egyre profibb már nem mi vagyunk a legszegényebb város az országban csak a 3.-4. helyen állunk.”
 • 6. skid 2010. március 15. 09:19
  „Slow Cityből helyet Dead City lenne a legmegfelelőbb. Ismét egy beruházás, mely sem munkahelyet nem teremt, sem nem hoz egy turistát sem. Én komolyan gondolom már azt, hogy a város "igazgatója" csődöt akar.
  Olyan ez a város mint egy nagy nyugdíjas lakópark. Az igazgató folyamatosan hülyeségekre költi a pénz, a lakópark lakói pedig egyre rosszabb helyzetben vannak.”
 • 5. MATI 2010. március 14. 19:47
  „Ez nagyon kell megint! Mint a slow város, közben az emberek külföldre, Pestre menekülnek, hogy munkát találjanak, s ne haljanak éhen. Netán a város ne tegye rá a kezét a lakására 3000 ft os vízdíjtartozás fejében.
  Évszázadokig jó volt, most már nem. Aki autózik annak 3 perc kerülő, aki nem, annak meg tök jó így is. 1 év múlva meg repedeznek a falak a kertvárosi bérházakban, és majd csak sajnálják...Le-sajnálják...”
 • 4. Agyalapi 2010. március 13. 22:08
  „Erről beszélek: van itt pénz mindenre, csak munkahelyteremtésre nem akar jutni egy forint sem. Verjék szét a Bakay-kutat, rombolják le a kőfalat, legyen száz körforgalom, ez aztán a fejlődés!”
 • 3. Filctoll 2010. március 13. 21:15
  „Erre gondoltam egyből én is, nem védett véletlenül a városfal?

  Ez a 3. cikkismétlés!

  Mennyit fejlődik hirtelen a város ! Minden hétre legalább 2 városfejlesztés jut !

  Március elejére harangozták be a PMK tömb felújításának kezdetét, lassan a hónap közepe van és még semmi sem látszik hogy elkezdték volna.

  Ugyanez a helyzet a többi nagy (látszat) beruházással. Lehet hogy már csinálják vagy kész is van
  de semmi látszata.
  Hangulatkeltés ez csak választások előttre!”
 • 2. Hód 2010. március 13. 17:58
  „Európában az ilyen városfalakat megőrzik, nem rombolják le azért, hogy néhány embernek rövidebb legyen az útja! Felháborító!
  Fel kellene szedni a Hunyadi utcáról a két fekvőrendőrt, és nem lenne semmi gond a közlekedéssel. Egyébként is kinek kerülő a Hunyadi u.?? Aki a Takács Ferenc u. felől jön, és mondjuk a Szél u. a célja. Lehetnek vagy 10-en... Röhej, másra is lehetne szórni a pénzt és a pályázatokat!”
 • 1. Norman_Bates 2010. március 13. 16:49
  „Szerintem Szabóné és Orbán I. rendezze le egymás között, amelyik győz annak az igénye érvényesül
  Szabo vs. Orban...Fight!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jancsikályhától a szűzmáriásig

Fejes Zoltán öntöttvas kályhákat gyűjt. A vásárhelyi férfi 47 darabos gyűjteménnyel büszkélkedhet. Tovább olvasom