Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Városfejlesztő valóságshow-ban szerepel Vásárhely

Hódmezővásárhely - Vásárhelyi építészek és amatőrök vetélkednek hamarosan a Magyar Televízióban. A mi kis városunk című településfejlesztő valóságshow-ban a polgármester által kijelölt utcáról vagy épületről kell ötletelni, látványtervet készíteni a két csapatnak. A forgatás május 20-án kezdődik, két napig tart. A vásárhelyiek vetélkedése várhatóan június 7-én este 6 óra 25 perckor látható az m1-en.
Városfejlesztő valóságshow-ban vesz részt Vásárhely. A mi kis városunk című műsor vasárnaponként látható a Magyar Televízió egyes csatornáján. A vetélkedőben két csapat, a profik és az amatőrök mérkőznek meg egymással. Feladatuk, hogy 48 óra alatt valódi városrendezési-tervezési problémákra találjanak megoldást. A vásárhelyi szakembergárdát Szemerey Márta, Kiszely Róbert és Paragi István építész erősíti. Munkájukat a műsor állandó szakértői – szociológus, építész, ingatlanszakértő – segítik.

A város civil csapatát önként jelentkezőkből válogatják ki. A vetélkedő készítői a közelmúltban a városházán tartottak castingot, amelyre 12-en érkeztek. A válogatás a valóságshow producere és műsorvezetője, Lévai Balázs irányításával zajlott.

A másfél órás procedúra után még nem derült ki, kik szerepelhetnek majd a produkcióban. Cseri Tamás bízik benne, hogy ő lesz az – öt- vagy hatfős – amatőr csapat egyik tagja. A 35 éves könyvtáros egyrészt a kíváncsiság miatt jelentkezett a játékra, másrészt örülne, ha ily módon hozzájárulhatna a város fejlődéséhez.

A műsor producere, Lévai Balázs (jobbról) is részt vett az amatőr csapat tagjainak kiválasztásában. Fotó: Tésik Attila
A műsor producere, Lévai Balázs (jobbról) is részt vett az amatőr csapat tagjainak kiválasztásában. Fotó: Tésik Attila

– Soha nem voltam még forgatáson, nagyon érdekel – magyarázta a fiatalember. – A műsor is érdekes. A hódtói sportcsarnok melletti terület, a volt rendelőintézet, a Hősök tere, a Kossuth tér, a Cigányér, az Andrássy út közül választ ki egyet Lázár János polgármester, arról kell a csapatoknak látványtervet készíteniük. A helyszín csak a forgatás napján, május 20-án derül ki. Aztán két napig törhetjük a fejünket, hogyan fejlesztenénk az utcát vagy az épületet – magyarázta Tamás.

– Nagyon nehéz egy szakmát játékossá tenni – állapította meg érdeklődésünkre Szemerey Márta, a város rendezési tervének készítője, a profi csapat tagja. Hozzátette: nem tudja, milyen lesz a műsor, találgatni pedig nem szeretne.

A játék nyolc városban zajlik. Budaörs, Eger, Salgótarján már adásba került. Vásárhely az utolsó előtti a települések sorában. A város valóságshow-ja várhatóan június 7-én, este 6 óra 25 perckor látható az m1-en.

Olvasóink írták

 • 3. VásárhelyiÁgi 2009. május 15. 16:42
  „Hol volt ez meghírdetve?
  Szerintem nem csak 12 ember jelentkezett volna, ha többen hallanak róla.
  Százból könnyebb lett volna választani...”
 • 2. pinochet 2009. május 15. 08:18
  „mondjuk Kiszely sem épp egy újító szellemű építész finoman fogalmazva...”
 • 1. Cyrin 2009. május 14. 19:53
  „Ezt az értelmiségieskedő baromságot, melyik pihentagyúnak jutett ez eszébe? Ki fogja ezt nézni? Ahelyett, hogy normális gyerekműsorokat készítenének...
  Paragi meg mióta építész?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhelyen dolgozik a kender

Hódmezővásárhely - Hódmezővásárhelyre költözött Szegedről az Első Magyar Kenderfonó Zrt.. Már folyik a termelés a szentesi úti bérelt ingatlanban, ahol jelenleg 30-an dolgoznak. Tovább olvasom