Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Vásárhely csatlakozik a sztrájkhoz

Vásárhely több intézménye csatlakozik az egészségügy és a nyugdíjrendszer tervezett átalakítása elleni mai sztrájkhoz. Az általános iskolák közül a Liszt, a Szent István, a Varga, a Klauzál, a Németh (utóbbi gimnázium is); a középiskolák közül az Eötvös, a Kalmár, a Gregus, valamint a Cseresnyés-kollégium oktatói reggel 8-tól 10 óráig szüneteltetik a tanítást.
A Péczelyben délután 1 és 3 óra között szünetel az oktatás. A sztrájk ideje alatt a gyermekek felügyeletéről gondoskodnak.

A Szivárvány Szakosított Szociális Otthon, a Kovács-Kűry Időskorúak Otthona, a Védőnői Szolgálat, a Kagylóhéj Gyeremekjóléti Központ, a gondozási központ, valamint a kapcsolat központ központi irányításának mintegy 60 dolgozója csatlakozik a tiltakozáshoz. Délelőtt 10-től 12 óráig csak az alapvető gondozási feladatokat látják el, ezenfelül csak a krízises esetekben segítenek.

A Magyar Orvosok Szövetségének helyi szervezete az Erzsébet-kórházban délelőtt 10-től délután 2 óráig hirdetett sztrájkot. Ez idő alatt a kórházban csak sürgősségi ellátást biztosítanak.

A Zsigmondy Béla Víziközműveket Üzemeltető Rt. minden dolgozója csatlakozik a tiltakozáshoz. Reggel 6-tól délután 4 óráig a társaság munkatársai a szükséges szolgáltatói minimumot látják el, karbantartást csak indokolt esetekben végeznek. A polgármesteri hivatal dolgozói fél 8-tól délután 4-ig tartanak szolidaritási sztrájkot. A halaszthatatlan ügyek kivételével az ügyintézés egész nap szünetel.

Olvasóink írták

 • 2. Amati 2007. december 18. 13:51
  „Ez nem nagyon jött be :))”
 • 1. skorpio21 2007. december 17. 05:59
  „...és akkor itt a parasztok után lehet mocskolni a kórházi dolgozókat,
  a vízműves karbantartókat,az okmány iroda ügyintézőit stb.!
  Igaz,hogy ők a közlekedést nem hátráltatják!!!
  Ha csak a fűtött irodában ücsörög,akkor is sztrájkol,nem kell nekik ki vonulni az utakra,a mínuszokba toporogva harcolni az igazáért!
  De a paraszt az paraszt,lehet szidni,le köpni ugye?
  És akkor még a vasutasokról nem is beszéltem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újváros kétszáz éves

A vásárhelyi Újváros jövő nyáron lesz kétszáz éves, ebből az alkalomból több ünnepi rendezvényt is… Tovább olvasom