Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 3°C Még több cikk.

Víziszony helyett a búvárúszást választotta Lujza

Édesanyja víziszonya miatt lett úszó, majd búvárúszó a mindszenti Szabó Lujza. A vásárhelyi Bethlen-gimnázium Jó tanuló – jó sportoló címet nyert diákja szerint az edzések segítik, hogy könnyen elsajátítsa az iskolai tananyagot.
Reggelenként a vásárhelyi strandon kezdi az edzést, majd iskolába megy, hogy tanítás után már a szegedi sportuszodában csobbanjon a vízbe a mindszenti Szabó Lujza. A Muréna Szeged Úszó- és Búvárklub búvárúszója kétszeresen is édesanyjának köszönheti, hogy vizes sportot választott.

– Édesanyám halálosan fél a víztől, és nem akarta, hogy nekünk is át kelljen ezt éreznünk, így azt mondta: addig nem enged más sportot számunkra, míg meg nem tanulunk úszni. Én ottragadtam a medencében, Sári, a testvérem azonban a táncra váltott – mesélte Szabó Lujza. A diáklány 9 esztendeig a vásárhelyi Hód Úszó Sportegyesületben sportolt, majd egyesületet és sportágat váltott.

Szabó Lujza mindennap edz Vásárhelyen és Szegeden is. Fotó: Karnok Csaba
Szabó Lujza mindennap edz Vásárhelyen és Szegeden is.
Fotó: Karnok Csaba

– Viszonylag jól ment az úszás, de egy idő után már nem voltam elégedett az eredményeimmel. Ezért gondoltam, hogy váltanom kellene, de nem akartam elszakadni a víztől. Végül édesanyám javasolta, hogy legyek búvárúszó.

Fogalma sem volt, hogy ez mit jelent, csak olvasott Kanyó Dénes edzőről, és megtetszett neki a sportág. Lujza az Európa-bajnokságon 6–7. helyezést ért el, a felnőtt magyar bajnokság női váltójában pedig csapatban szerzett aranyérmet.

– Rendszeresen este negyed 8 körül érek haza, s akkor kezdek tanulni. Edzés után úgy érzem, mintha teljesen kicseréltek volna, így nem okoz nehézséget, hogy elsajátítsam a hatalmas tananyagot. Eddig összesen egy 4-esem volt, kémiából – árulta el. A harmadikos diáklányt, aki a Jó tanuló – jó sportoló címet nemrégiben az Oktatási Minisztériumban vehette át, a nyelvek és a tolmácsolás érdekli. Ám úgy gondolja, hogy érettségi után inkább a közgazdasági pályát választja.

Olvasóink írták

  • 1. grobar01 2010. április 16. 07:28
    „Hajrá Lujzi!

    Irány a VB :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több ezer állat, több száz kiállító jön Vásárhelyre

Az idén is mintegy 400 szakmai kiállító várja a 17. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok látogatóit Vásárhelyen. Tovább olvasom