Délmagyar logó

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 4°C | 12°C Még több cikk.

Boldogság, gyere haza!

JEGYZET - ˝Mindenkinek legyen olyan boldog a karácsonya, amilyet szeretne!˝
Boldog karácsonyt kívánunk embertársainknak naponta 42 alkalommal. Ajándékhalmokra gondolunk e témakörben, szépen díszített fára, családi körre. Szaladunk az utolsó pillanatban is ajándékokért, kisütik az agyunkat az elcsépelt ünnepi dalok. Felüdülés volt az egyes villamos, amelyen napokig Darth Vader hangján mondták be a következő megállót. Nem mindegyik megállónál, hogy a meglepetés nagyobb legyen.

Nekem ez volt a megkönnyebbülés, más elandalodik a karácsonyi számoktól. Nem vagyunk egyformák, igenis van, aki boldog a tárgyaktól, valaki meg boldogabb az öleléstől, esetleg annak örülne, ha egy napig nem szólna hozzá senki. Valaki időt kíván a szeretteivel, valaki pénzt, hogy arra költhesse, amire akarja, ha lesz ideje kitalálni, mit akar. Boldoggá meg többnyire úgy igyekszünk tenni a másikat, ahogy nekünk jólesne. Itt is megmutatkozik, hogy szinte mindenki magából indul ki, mert a másikból sokkal nehezebb.

A családokról olvasva, amelyeket olvasóink támogattak, mindez távolabbra kerül. Kit érdekel a másik „szeretetnyelve", amikor a 21. században magyar családok villanyt kérnek karácsonyra, annak örülnek, hogy lesz mit enni, és tudnak majd mosni is. Vannak helyzetek, amikor iszonyú kevés elég a boldogsághoz. Amikor a betlehemre nézek, eszembe jut kétgyerekes anyaként, mennyire örülhetett Mária, amikor legalább az istállóba beengedték őket.

Mindenkinek legyen olyan boldog a karácsonya, amilyet szeretne, és amikor ad, próbálja azt adni, amivel tényleg örömet szerez! Közben, kedves olvasóink, ha tehetik, gondoljanak azokra továbbra is, akiknek ennyire kevés elég, hogy boldog legyen az ünnepük!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A lábashegyen túl

"Egyesek biztosan megköveznének érte, hogy föladtam a harcot" Tovább olvasom