Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Gyanús bifsztek

JEGYZET - "Orbán Viktor maga szeret főzni, elsősorban a saját szája íze szerint."
Én a tatár bifsztekre gyanakszom. Tán Felcsúton szolgálták fel a miniszterelnöknek, tán az Európai Bizottság egyik kantinjában történt valami. Csak egy heveny gyomorrontásból adódó pillanatnyi zavar okozhatta, hogy olyan sebességgel slisszantunk vissza a Nemzetközi Valutalaphoz, mint akinek nagyon sürgős dolga van. Hiába ellenőrzik hát a 10 milliárd forintból létrehozott Terrorelhárítási Központ élelmiszer-biztonsági szakemberei, hogy hivatalos rendezvényeken mi kerül vezető politikusaink tányérjára? A Blikk írt erről nemrégiben, a cikkben külön is említették a nyers húsból készülő, ezért tiltólistás tatár bifszteket. Mondom, csak ilyesmi történhetett.

Persze Orbán Viktor maga szeret főzni, elsősorban a saját szája íze szerint. Nincs könnyű dolga: az előző séfek jól kiürítették az éléskamrát. Azt sem vitatja senki, hogy ideje a reformkonyhának – és adottak a feltételek is: irigylésre méltó helyzetben van, hiszen a vendégek kétharmados többségben ugyanazt választották az étlapról. Csakhogy hiába az unortodox receptek, a nagydarab külföldi szakácsnő időnként a körmére koppintott a fakanállal. Eddig igyekezett minél messzebbre lökdösni a kondértól, de most rájött: a magunk erejéből legfeljebb kőlevesre futja – már csak kő nélkül, és nagyon kevés vízből.

Most csak pislogunk, és találgatjuk, mi történt a háttérben, mert végül úgyis mi esszük meg, amit főzött, még ha nincs is gusztusunk hozzá.
Csakhogy manapság az a helyzet: akinek nincs gusztusa a nemzeti menühöz, az rövid úton messzire kerül az asztaltól. Az emberek jó része nem a sukorós időket sírja vissza, de megfekszi a gyomrukat az erős pistás nacionalizmus, a világot oktató fölényesség. Ebben az országban már rég nem csak azokat zavarják a miniszterelnök kuktájának szijjártóizmusai, akik elmennének tüntetni Gyurcsány Ferencért az ügyészség elé.

De nincs átmenet: általánosságban jellemzi a hatalmon lévők álláspontját, amit Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár a köznevelési törvény kapcsán mondott: aki az átalakítást ellenzi, a Gyurcsány–Bajnai korszak restaurációját támogatja. Nem én mondom, hanem Pokorni Zoltán: ennél még a kommunisták is okosabbak voltak.

Olvasóink írták

  • 1. klj_54 2011. november 19. 09:50
    „Pokorni hivatkozik a kommunistákra?
    Nevetséges.
    Nézzen már szét a pártjában, ahol echte "kommunisták" vannak, igaz ők nem kommunisták csak MSZMP tagok voltak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezüstkanál nélkül

"Munkára mindenkinek szüksége van – hacsak nem ezüstkanállal a szájában született." Tovább olvasom