Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 7°C | 22°C Még több cikk.

Hiszek egy...

JEGYZET - ˝ Elhisszük, hogy varázsütésre, következmények nélkül csökkenteni lehet a rezsiköltséget. ˝
Aki követi a kormány választási kampányát, Németh Szilárdnak, a rezsicsökkentés végrehajtását ellenőrző munkacsoport vezetőjének nyilatkozatait, könnyen rájöhet: tényleg lehet máséval verni a csalánt. A kormány hatósági árszabályoz, tesz a piacgazdaságra, de ettől a számla számla marad. És fizetni kell.

Mára az is kiderült, a távfűtéses lakások rezsicsökkentését a nem panelban élők is fizetik. Számoljunk együtt: a szegedi hőszolgáltatóba egyetlen rezsicsökkentő év alatt 1,8 milliárd adóforintot öntött a kormány. Ezt tessék úgy érteni, hogy mind a 170 ezer szegedi – csecsemőtől az aggastyánig – december közepéig 10 ezer 600 forinttal támogatta a panel-rezsicsökkentést. Mivel az államnak nincs pénze. Kizárólag a beszedett adóforintokból gazdálkodhat. Ezt most is úgy teszi, hogy egyik zsebéből a másikba átpakol egy kis pénzt, majd dicsőn a szélbe kiáltja: most már jobb! De nem az. Ha a közgyűlés nem ad félmilliárdot a Szegedi Hőszolgáltatónak, tényleg jönnek a fagyok a 27 ezer szegedi lakásban.

Nem csak a távfűtőcégeket hozta nehéz helyzetbe a kormány. A rezsiharc miatt ugyan olcsóbban szállítják el a szemetet, a veszteség miatt viszont több településen veszélybe került a hulladékszállítás. Ingyen még az igaz magyar vállalkozó sem hajlandó dolgozni.

A hazugságok lassan teljesen átszövik mindennapjainkat: elhisszük, hogy megvédték a nyugdíjat, elhisszük, hogy varázsütésre, következmények nélkül csökkenteni lehet a rezsiköltséget. Higgyük el, hogy csak azért esett felére a dohánytermékekből befolyó adó, mert egészségesebben élünk. És higgyék el: a pofátlan végkielégítések adójának csökkentésével a képviselőknek is jó. Csak azt is mi fizetjük.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kis magyar demográfia

"Minél kisebb és periférikusabb fekvésű egy település, annál nagyobb a kilátástalanság." Tovább olvasom