Délmagyar logó

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -1°C | 7°C Még több cikk.

Húsbavágó

JEGYZET - "Ötletes reklámmal rá lehet irányítani a figyelmet, hogy létezik a húspiacon marha, birka, kacsa és nyúl."
Ünnepek előtt Szegeden találkozott a sajtómunkásokkal az egyik üzletlánc szóvivője. Készségesen állta a kérdések kereszttüzét annak ellenére, hogy az újságírók semmi mást nem akartak tőle megtudni, mint hogy mikor lesz húsáremelés. Telefonált párat, majd elárulta: beszállítóik előre jelezték a drágulást májusra. Kérdés, mennyit hajlandók lenyelni belőle a vevők. Az érdekérvényesítés ugyanis a húspiacon is létfontosságú. Érvelhetnek a termelők a csillagászati takarmányárakkal, az évek óta fogyatkozó állománnyal, a kőkemény uniós előírásokkal és a hazafias érzelmekkel – a kereskedők a kereslet fényében döntenek.

Érdekes fejlemény, hogy ugyanez a kereskedelmi lánc azon töri a fejét, hogy saját péksége, húsfeldolgozója mellé nemsokára termőföldet vásárol. Ha pedig zöldséget, gyümölcsöt, takarmányt fog termelni, még több áralkunak elejét tudja majd venni.

A magyar konyhának mindig is fő tartozéka volt a hús – és az is marad. A hétvégén a családi asztalnál a saját rokonságom is ezt erősítette meg. Az is elhangzott: ha drágul a hús, legfeljebb kevesebbet veszünk, de nem mondunk le a minőségi betevőről. Az viszont elgondolkodtatott, miért reked meg a gazdák érdekvédelme. Miért nem érvelnek többet és jobban amellett, hogy ha hús, ne kizárólag a csirke és a disznó jusson eszükbe a magyar háziasszonynak.

Nem kell feltalálni kanálban a mélyedést. El kell lesni mondjuk a pálinkalobbitól, hogy kardoskodik a fütyülős barack meg a szatmári szilva népszerűsítéséért. Természetesen a megfelelő jogszabályi háttérrel, a következetes ellenőrzéssel és az időben érkező támogatásokkal kell kezdeni. De mellette ötletes reklámmal rá lehet irányítani a figyelmet, hogy létezik a húspiacon marha, birka, kacsa és nyúl. Sőt urambocsá!, a Tisza partján szó eshetne végre a halról is! Nemcsak a kötelező karácsonyi köröket rónák le vele, hanem így húsvét tájékán is kampányolhatnának az illetékesek az egészséges és természetes táplálékaink érdekében. Nem csupán kiszolgálnák vele, formálnák is az ízlésünket.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2011 éve

"Íme az Ember! – jelentette ki Pilátus, mielőtt a tömeg kezére adta volna Jézust." Tovább olvasom