Délmagyar logó

2016. 12. 10. szombat - Judit 0°C | 9°C

Kommunikáció - óh

"Kérdés, lesz-e alkalma a miniszterelnöknek megkönnyezni Draskovicsot és Benczét."
Az első tatárszentgyörgyi híradások hétfőn arról szóltak, hogy egy roma család háza éjszaka kigyulladt, vélhetően elektromos zárlat miatt, a családfő és kisfia meghalt a tűzben, felesége és másik két gyermeke is megsérült, de ők túlélték a történteket. Saját fülemmel hallottam egy kommentálást, ami így hangzott: biztosan lopták az áramot, valami kóklerrel köttették be a 220-at, itt az eredménye!

Az utóbbi egy hónap bűnügyi krónikájában több fejezet is íródott, amelyben alcímként megjelent a cigány szó. Kezdődött a miskolci rendőrfőkapitány kinyilatkoztatásával (kizárólag cigányok követték el az erőszakos cselekményeket a városban). Bencze főfőkapitány felfüggesztette állásából, áthelyezte, leváltotta, Draskovics miniszter pedig gyorsan visszahelyeztette a következő felkiáltással: Pásztor Albert szavaiból olyan következtetéseket lehetett levonni, amelyeket remélem, ő sem gondolt.

A téma folytatódott a veszprémi kézilabdázó, Marian Cozma meggyilkolásával, amikor roma gyanúsítottakra vadászott a rendőrség. Az országos főrendőr, Bencze József azzal takarózott, hogy azért adták ki későn az európai elfogatóparancsot, mert a döntéshez nem találtak bírót. Az altábornagy később elnézést kért, mert tévedett, rosszul tájékoztatták. Miként a Tatárszentgyörgyön történt tragédia ügyében is. Mint már tudjuk, a roma családra éjszaka rágyújtották a házat, majd a menekülő családfőt és kisfiát közelről sörétes vadászpuskával lelőtték, mint egy támadó veszett vadállatot. Bencze ekként nyilatkozott az MTI-nek: a helyszínre érkező körzeti orvos füstmérgezést állapított meg a halál okaként. Az orvosi ügyelet vezetője ezt cáfolta, mondván, kollégája soha nem állította, hogy füsthalál okozta az áldozatok végét, és jelezte, bűncselekményre utaló jeleket tapasztalt. A rendőröknél órákkal később esett le a tantusz, addigra már szó sem lehetett forró nyomon való elindulásról. Felvetődik, hogyan fordulhat elő rövid időn belül harmadszor, hogy a főrendőr olyanokat tesz, mond, ami teljesen megalapozatlan, beosztottjai szakmai hibákkal bemutatóznak kezdő kollégáiknak, no, így nem szabad.

Sólyom László köztársasági elnök is megelégelte a dolgot, magához hívatta a minisztert és a főkapitányt, fiúk, mi van itt mostanában? Draskovics és Bencze pedig magyarázkodott.

Ha még emlékeznek, októberben négyen haltak meg egy vasúti balesetben, amikor egy személy beleszaladt az előtte lévő szerelvénybe. Szabó Pál közlekedési miniszter beadta lemondását. Gyurcsány Ferenc könnyeivel küszködve jelentette be, elfogadja azt. Kérdés, lesz-e alkalma a miniszterelnöknek megkönnyezni Draskovicsot és Benczét. Egyelőre biztosan nem, mert tegnap délután erősítette meg, hogy töretlen a bizalma a rendészeti miniszterben.

Olvasóink írták

 • 6. Egy_a_sok_közül... 2009. február 27. 11:21
  „"Pásztor Albert szavaiból olyan következtetéseket lehetett levonni, amelyeket remélem, ő sem gondolt"
  De, Ő azt úgy gondolta/gondolja, ahogyan nyilatkozta, csak ugye be kellett fogni...”
 • 5. Zs 2009. február 27. 08:33
  „4!
  csak már tennék...”
 • 4. Mignon 2009. február 27. 00:14
  „Kedves V. Fekete Sandor!
  Szerintem, -kerdesedre valaszolva-
  ahogy a hozzaszolasokbol az un. "közhangulatot" ismerem:

  egymast fogjak siratni!!!!”
 • 3. achilleus 2009. február 26. 17:49
  „1. hozzászólás achilleus 2009.02.26. 17:38
  Illetve, tulajdonképpen, mégiscsak esik róla szó ... Végül is, ha jól meggondoljuk, ennyi említés akár elég is.
  /A cikk tartalmával maximálisan egyetértek, én sem értem, hogy ez a két ember - de különösen Draskovics - meddig képes rohasztani a közállapotainkat, hacsak nem erre van megbízatása valakitől./”
 • 2. achilleus 2009. február 26. 17:44
  „"...Marian Cozma meggyilkolásával, amikor roma gyanúsítottakra vadászott a rendőrség."
  Ebből a mondatban egy HATÁROZOTT névelő hiányzik. Így az a látszat keletkezhet, hogy a rendőrség alaptalanul "vadászott" roma elkövetőkre. Erről szó nincs. (Ne csináljunk már oda is rasszista felhangot, ahol nyoma nincs.)”
 • 1. achilleus 2009. február 26. 17:38
  „"Bencze főfőkapitány felfüggesztette állásából, áthelyezte, leváltotta, Draskovics miniszter pedig gyorsan visszahelyeztette a következő felkiáltással" Ennek azért az az előzménye, hogy Benczét előbb Draskovics utasította a főkapitány felmentésére. A lényegen nem változtat (miszerint mindkét ember totálisan alkalmatlan jelenleg betöltött "hivatására"), de ebben az esetben Draskovics felelőssége nem mismásolható el, mint ahogy nem esik szó a fenti írásban a főfelelősről sem ...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elemi érdek

"Szeged, Vásárhely és Makó ugyanúgy nyert milliárdokat fürdőkorszerűsítésre, mint… Tovább olvasom