Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Mikrohullám és Petőfi

"Vasárnap és hétfő. Eddig kell várnunk, hogy megtudjuk: milyen kormányellenes demonstrációk lesznek Szegeden március 15-én és a nemzeti ünnep előtti napon. A szervezők azért várnak a bejelentéssel a lehető legtovább, hogy a rendőrség ne tudjon előre felkészülni."
Vasárnap és hétfő. Eddig kell várnunk, hogy megtudjuk: milyen kormányellenes demonstrációk lesznek Szegeden március 15-én és a nemzeti ünnep előtti napon. A szervezők azért várnak a bejelentéssel a lehető legtovább, hogy a rendőrség ne tudjon előre felkészülni. A meglepetés ereje persze mégsem lesz akkora, hiszen 72 óra alatt valószínűleg még Jacques Clouseau felügyelő (Rózsaszín Párduc) is feldolgozná az információt.

A budapestiek nem ennyire szégyenlősek, a fővárosban tegnapig a vallási és kulturális megmozdulásokkal együtt körülbelül száz rendezvényt jelentettek be. A rendőrség védőfelszerelése új, feltöltik a könnygázkészleteket, az V. kerületben 19 térfigyelő kamera rögzíti az eseményeket. A háborús forgatókönyvet Grespik László sci-fi szállal erősíti: a tüntetők ellen mikrohullámú ágyúkat vethetnek be, melyeket eddig csak állatokon teszteltek. A mikrohullámot állatokon már én is teszteltem, igaz, akkor már a csirkék, pulykák nem éltek. Tény: a hőérzetük valóban megnőtt volna, ha képesek lettek volna még bármit is érezni.

Szegeden várhatóan nem lesz közveszély, itt még a Jobbik is a városi ünnepségen szeretne koszorúzni. Persze lehet, hogy ők a beszivárgás módszerét választják a lerohanás helyett, meglátjuk. Ami biztos: Szegedre is érvényes az országos Toroczkai-terv, megosztani a rendőri erőket. Elképzelem, ahogy három tüntető (mert az már tömeg) lefoglal három rendőrt. Activityzhetnek vagy szavalhatnak verset a múzeum lépcsőjén. Aztán ha megunják, alkudozhatnának, ahogy az őszi tüntetések idején az MSZP-székház előtt: még egy vers, aztán hazamegyünk.

Csak azt nem tudom, Petőfiről, Jókairól, Vasváriról szó lesz-e egyáltalán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A név ereje

"A hagyományos viselet és a házassággal kötelezővé lett névváltás odavesztét senki se siratja. Ám a… Tovább olvasom