Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Mindent túlélünk

"Talán még a nyakkendősök is elhiszik, valóban tettek valamit a településükért."
Szerintem Brüsszel egyszerűen csak irigy és féltékeny ránk, mert minket, Csongrád megyeiket már megmérgezni sem lehet. Hiszen ha az arzént kibírjuk, mert naponta isszuk, akkor kibírunk mi a foszfortól kezdve mindent, lesz itt ellenállás, nem abban az értelemben, persze.

Ugyanakkor az is elgondolkoztató, hogy van egy 200 milliárd forintos támogatási keretet, amit semmi másra nem lehet felhasználni, csak arra, hogy kiépüljön az az infrastruktúra, amellyel be lehet tartani, tartatni az uniós előírást, mégsem kezdtünk vele semmit, csupán az 1 százalékát, azaz 2 milliárd forintot költöttünk el. Ami egy átlagembernek persze felfoghatatlan összeg, ám a magyar pályázati mocsárban egy teljesen átlagos, hagyományos „falat": jut belőle mindenkinek. Ráadásul ilyesmihez nem is ért mindenki, sokkal kevesebb kenőpénzből megoldható a dolog, azaz tényleg megvalósulhatnak a beruházások, és a zsebekben is több maradhat. Épp ezért pláne érthetetlen, hogy miért hagyták benn eddig az illetékesek a 198 milliárd forintot.

És hát az is jellemző, hogy két hónapja meg kellene felelnünk az előírásoknak, mégis minden maradt a régiben. Most kezdjük a fejünket vakargatni, hogy csak kéne valamit csinálni – eddig nem volt meg hozzá a közös hang... Pedig könnyű lett volna hangzatos, hihető közös hangot találni. Például ezt: a településen élők egészsége mindennél fontosabb. Ezt kihasználva el lehetett volna magyarázni az embereknek, miért lesz drágább a víz.

Majd ezután szépen lehívjuk a pályázati pénzeket, a jussunkat elrakjuk belőle, megépítjük a megépítendőt, majd a választások előtt vigyorogva átvágjuk a nemzetiszínű szalagot.

Mindenki boldog és egészséges. És talán még a nyakkendősök is elhiszik, valóban tettek valamit a településükért.

Olvasóink írták

  • 1. purgator 2010. február 26. 02:53
    „A lakosok egészsége kit érdekel? Nyamvadt adófizetők csupán. A sógor-koma-elvtárs "vállalkozó" zsebeit tömni, ahonnét kis csatornán csorog vissza a sajátba is, az előbbrevaló - időben. Tudta a lakosság kire voksol másodszorra is. Ügyes, csak így tovább, példaképünk a főváros...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongorádi cseresznye

"Ezzel megszületett a nagyotmondás jelképe: a chilei cseresznye." Tovább olvasom