Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Postásgyilkosság

„Meghalt egy ember! Őszinte részvétem a családnak! Édesanyám postás egy faluban. Vele is bármikor megtörténhet ez? Vele is bármikor megtörténhet!”
„Meghalt egy ember! Őszinte részvétem a családnak! Édesanyám postás egy faluban. Vele is bármikor megtörténhet ez? Vele is bármikor megtörténhet!" Az idézetet lapunk internetes fórumáról választottam. Amikor megjelent tegnap délelőtt a delmagyar.hu-n a hír, miszerint a mórahalmi tanyavilágban megölték a kézbesítő postásnőt, majd a csuklyás támadó magával is végzett, azonnal megszólaltak olvasóink, sorjáztak a vélemények.

Természetesen a fórumozók csupán találgatni tudtak, mert a hivatalos szervek igen szűken mérték az információkat a sajtó számára is. Tudósítónk főként a helyszínen gyűjtögette azokat a híreket, amelyeket riportjába beépített.

A közvélemény igen érzékenyen reagál arra, amikor a közért szolgálatot teljesítő postást, taxist, rendőrt éri atrocitás. A tegnapi mórahalmi támadás áldozata és férje is évtizedek óta a postán dolgozott. A cég vezérigazgatója kora délután a tragédia helyszínén nyilvánította részvétét a családtagoknak.

Vélhetően rablótámadás történt. És itt most kérdések következnek, amelyeket nem csak mi fogalmaztunk meg tegnap a szerkesztőségben a szomorú eseményről beszélgetve, hasonlókat tettek fel a fórumozók is. Miért nem adnak kísérőt – kollégát, biztonsági őrt, polgárőrt – a postás mellé, ha pénzt is szállít? Miért jelentik be előre, hogy ezekben a napokban kézbesítik az emelt nyugdíjakat? Miért nem lehet a nyugdíjakat is folyószámlára utalni? Utóbbi persze újabb kérdéseket vet fel, mert a tanyavilágban élő idős emberek hogyan fognak bejutni a városba, a bankba, hogy felvegyék pénzüket? A pénzkezelés pénzbe kerül, ami a kisnyugdíjast különösen hátrányosan érinti. Ezek közül a kísérő mindenkori segítségét lehet egyértelműen helyeselni, ha nagyobb összeget, százezreket is visz magával a kézbesítő. Gyanítható, hogy a fegyveres támadó ezt hihette, amikor tegnap maszkot húzott a fejére, és csőre töltötte fegyverét.

Mórahalom polgármestere egyértelműen a postát hibáztatja a történtekért. Ha nem lett volna hatalmas létszámleépítés a cégnél, akkor akadt volna ember, aki a szabadságon lévő kísérőt tegnap helyettesítse, és akkor nincs a tragédia.

Talán.

Olvasóink írták

  • 1. patron 2008. május 15. 11:59
    „Sajnos nincs talán. Biztosan még postások fognak meghalni.


    Tudja a vélemény írója, hogy a posta kapta meg a dolgozokkal legjobban bánó az évben díjat? Persze nem így hívják. Angol nyelvű kifejezés kétbetűs rövidítése, mert mi vigyázunk nyelvünkre...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bukta

"A szakemberek föltették a helyénvaló kérdéseket: vajon ugyanazt kell tanítani a 70 százaléknak,… Tovább olvasom