Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Ragya

JEGYZET - ˝Hosszú ideig ságvárisok lesznek még az intézménybe járók.˝

Az utolsó néhány héten már nem nagyon ságváriztunk a keddi foci előtt és után az öltözőben, legutóbb például trafikfóliáztunk, előtte a devizahitelesekről oszlottak meg a vélemények. Vagy szidtuk a csaló brókercégeket és a nagyobb hozam miatt oda befektetőket.

A Ságvári átnevezésének ügyében megmerevedtek a frontok, kialakult a kétharmad-egyharmad tábor. Az átnevezéspárti kisebbséget főorvos éppen úgy erősítette, mint programtervező matematikus, a másik oldalon jobbára a pedagóguskar – köztük volt középiskolai igazgató – mondta a magáét. De az ellenzők között is akadt orvos, egykori ságváris, szintén a gyakorlóban végző gyermekekkel, az én hangom innen ki sem hallatszott.

Az összeveszés határához közelítő viták a több évtizedes barátságokat talán nem veszélyeztették, de a holnap estére azért kíváncsi vagyok. Szerencsére mindenki rohan majd haza a Juventus–Real Madrid meccsre.
Le a kalappal az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnáziuma előtt, nem hagyták elrontani a szombati ballagást. Az igazgató talán megküzdött ünnepi beszédével, vállalhatóan kompromisszumos lett a végeredmény. Néhány osztályfőnök is győzködhette a végzősöket, hogy kell-e a táblára a Mindörökké Ságvári, de nem rontották el az érettségi előtt álló diákok és szüleik ünnepét.

Persze hosszú ideig ságvárisok lesznek még az intézménybe járók, és ha később nem kap rendes nevet az SZTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, egy idő után talán ők lesznek a gyakorlósok. A volt Ságvári és a Radnóti idei, immár tizenhetedik vidám sportversengését valószínűleg még SáRa-napoknak nevezik majd, sőt maradhat is így, a később jövőknek majd elmagyarázzák. Ha végleg gyakorlósok lesznek, akkor is szebben hangzik majd a SáRa – Sára –, mint a RaGya.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkánk ünnepe

˝Hatezer forint? Ezért?˝ Tovább olvasom