Délmagyar logó

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

Vissza az egész?

JEGYZET - ˝Akadtak néhányan, akik komoly ütemet tévesztve védték a védhetetlent.˝
Három napja elemzi az online sajtó a kormányfő péntek reggeli visszavonulását az internetadó ügyében, de nem egyértelműek a következtetések. A beígért nagy nemzeti konzultáció semmit sem jelent, ahogy a tüntetők fogalmaztak, ők már korábban elkezdték a konzultációt az utcán.

Az Orbán-kormányra amúgy sem jellemző, hogy konzultálna egy-egy különadóról az iparág vezető szereplőivel, most sem tette. Halkan üzentek viszont a világszerte híres magyar startup-cégek csütörtök reggel a Facebookon, köztük a Prezi és a Szegedre 200 új fejlesztő-programozó munkahelyet tervező NNG. Írták, hogy net nélkül nem jutottak volna olyan messzire, több száz millió felhasználóhoz. A szélessávú internetnek köszönhetően budapesti vagy szegedi irodáikból is tudnak világcéget működtetni.

„Az első játékprogramunk globális sikere az internetnek köszönhető, ez adott inspirációt az NNG indításakor is. (…) A fiatal, feltörekvő generáció számára az internetelérést minden eszközzel inkább támogatni kell" – hangsúlyozta Balogh Péter, az autónavigációról ismert NNG első embere. Csütörtök estére nem volt olyan hazai portál, ahol ne lett volna vezető címes hír, hogy a Prezi és néhány startup az internetadó ellen szólt, a közmédia zászlóshajója, a Magyar Távirati Iroda még nem találta meg... A péntek reggeli Orbán-interjú után pedig már nem volt érdemes feldolgoznia.

Minden jó, ha a vége jó?

Még nincs vége, továbbá, amit Orbán Viktor tett leghűségesebb követőivel, azok után egy rendesebb faluban kimennek a főtérre, köpnek egy nagyot, és aláállnak. Élükön Németh (Egyszerű, Mint A Faék) Szilárd rezsibiztossal, de akadtak még néhányan, akik komoly ütemet tévesztve védték a védhetetlent. Amikor fent már eldőlt, hogy – ha csak egy időre is, de – vissza az egész.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ne féljünk mesélni

˝Nem hal meg igazán.˝ Tovább olvasom