Délmagyar logó

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 5°C | 14°C Még több cikk.

A cégeknél is népszerű Kecskeméti Főiskola duális típusú képzése

Már 22 cég, és intézmény – legújabbként a Magyar Nemzeti Bank – vesz részt partnerként a Kecskeméti Főiskola duális típusú képzésében, amelyre most harmadik alkalommal várják a jelentkezőket.
A duális képzés rugalmasan, közvetlenül reagál a munkaerő-piaci igényekre és minden szereplő – a cégek, a hallgatók és a főiskola is – elégedett az eddigi tapasztalatokkal – derült ki a Kecskeméti Főiskola GAMF Karának nyílt napján, ahol közös sajtótájékoztatót tartott a partnercégek részvételével a kecskeméti önkormányzat és a főiskola.

Több százan iratkoztak fel az előzetes céges kiválasztásra: ez ugyanis a  duális típusú képzésre való bejutás első lépcsője, ezután kell jelentkezni a központi felvételi eljárásban a Kecskeméti Főiskola megfelelő szakára.

A főiskola és a vállalat mind a képzési területeken, mind a képzés időtartamán osztozik, a hallgatók a képzési idő felét a cégeknél töltik. A második fő jellemző, hogy a duális hallgatókat a felsőoktatási felvételi eljárás mellett előzetes jelentkezés alapján a cégek maguk választják ki a saját módszereik szerint. A harmadik elem pedig az, hogy a vállalat és a hallgató között a tanulmányok idejére hallgatói munkaszerződés jön létre, amely alapján a hallgató vállalja a mintatanterv szerinti haladást, a cég pedig pénzbeli juttatást biztosít - mondta Ailer Piroska, a Kecskeméti Főiskola rektora.

Bővebb információ és beszámoló a Kecskeméti Főiskola oldalán>>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hercegszántónál a személyautók átléphetnek Szerbiába

Tompánál továbbra is érvényben van a forgalomkorlátozás, a szerb állampolgárok azonban csak… Tovább olvasom