Délmagyar logó

2016. 12. 10. szombat - Judit 0°C | 9°C

A rablás után elégette a lopott iratokat

A férfi egy kerékpáros nőt lökött fel, majd a táskájával együtt elmenekült.
A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást H. László 26 éves szalkszentmártoni lakos ellen.

A férfi azzal gyanúsítható megalapozottan, hogy Szalkszentmártonon 2014. február 10-én 22 óra 15 perc körüli időben egy 26 éves helyi nőt - aki munkahelyéről kerékpárral tartott hazafelé - az Alkotmány utcában biciklijével együtt fellökött. Ezt követően a támadó magához vette a földön fekvő sértett elejtett táskáját, amiben az asszony személyes iratai, mobiltelefonja és készpénze volt, majd elmenekült a helyszínről. A rendőrök a bejelentéstől számított három órán belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható H. Lászlót.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

A nyomozás során kiderült, hogy a férfi az eltulajdonított táskából csak a pénztárcát vette ki, a táskát pedig egy használaton kívüli vasútállomás vécéjébe dobta. Miután a papírpénzt kivette a tárcából, azt a sértett személyes okmányaival együtt elégette.

H. Lászlót rablás bűntett és okirattal visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók. A férfi beismerte a bűncselekmények elkövetését. A gyanúsított elfogásakor a ruházatából az ellopott pénz jelentős része előkerült. A rendőrök őrizetbe vették a terheltet és kezdeményezték előzetes letartóztatását, melyet a Kecskeméti Járásbíróság 2014. február 13-án elrendelt.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság a nyomozást 2014. február 24-én befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal küldte meg a Kunszentmiklósi Járási Ügyészségnek.

A rendőrség bíróság elé állítást javasol a 26 éves férfi ellen - mondta lapunknak Gál Kristóf, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt a Kecskeméten híres festőművész

Walter Gábor utoljára tavaly szeptemberben, 50. születésnapja alkalmából rendezett reprezentatív… Tovább olvasom