Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Bárki tesztelheti, milyen sofőr részegen

Baja - A drogozás után az alkoholfogyasztásról tartottak előadást szakemberek a gyakorló iskolában felsős diákoknak a művelődési központ Veszélyzóna című sorozatában.
Mivel a legtöbben tizenéves korban kóstolnak első ízben alkoholt, ezt a korosztályt szólították meg a szakemberek. Megtekintettek egy halálos kimenetelű diszkó balesetet feldolgozó fimet, majd következtek az előadások. A bajai mentőszolgálat munkatársa, Reményi László elmondta, a közlekedési balesetek mintegy 40 százalékánál szerepet kap az ittas állapot. Úgy véli, ha gyakran felhívják a gyerekek figyelmét az italozás veszélyeire, talán óvatosabbak lesznek.

Az autós oktatók úgynevezett részeg szemüveget vetnek be. Az eszköz becsapja viselője érzékszerveit, elhomályosítja a látást és hányingert okozhat. Így a szemüveget csak elméleti oktatáson használják. Albert Antal, a Kiskun Autósiskola bajai vezetője kiemelte: ivás nélkül megtapasztalhatják a leendő sofőrök, milyen alkoholos befolyásoltság alatt lenni. A programsorozat márciusban folytatódik: szülőknek tartanak előadást szakértők a drog és az alkohol veszélyeiről - olvasható a baja.hu-n.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A földön fekve késelték meg válogatott fogathajtónkat

Megkéselték ifjabb Dobrovitz József válogatott négyesfogathajtót szombatról vasárnapra virradóra. Tovább olvasom