Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Bokáig ér a víz a Domus parkolóban

Kecskemét – Néhol tíz-húsz centiméteres vízben közlekednek az autók az Alföld Áruház mögötti, rendszerint zsúfolásig telt parkolóban. A gyalogosok nem győznek ugrálni.
A pénteki hirtelen jött felmelegedés hatására az utakon és a járdákon lévő hó elolvadt és a mélyebb pontokon összegyűlt a víz. Jó példa erre Kecskemét belvárosában az Alföld áruház mögötti tér, közismert nevén a Domus parkoló, ahol helyenként 20-30 centiméter mély pocsolyák alakultak ki. Az autósoknak nincs könnyű dolga, hiszen nehéz kiszámolni éppen mekkora kátyút rejteget a vízfelület, ennek ellenére láttunk olyat, hogy valaki nagy sebességgel közlekedik a parkolóban, állandó koncentrációra kényszerítve a gyalogosokat.

Nagyon figyelnie kell a belvárosi parkolóban a sofőröknek, a víz ugyanis méretes kátyúkat rejteget.
Nagyon figyelnie kell a belvárosi parkolóban a sofőröknek, a víz ugyanis méretes kátyúkat rejteget.

Megkérdeztük a parkoló bejárata mellett parkírozó taxisokat, zavarja-e őket a most keletkezett mesterséges tó munkájukban. Mint kiderült, abszolút nem, mint mondták, ritkán kell befordulniuk, így nem az ő gondjuk. Egy arra járó gyalogos ott jártunkkor éppen át akart kelni az úton, amikor is egy gépkocsi fordult be elé, a középkorú úr pedig a jármű sebességét látva gyorsan visszaugrott a járdára. - A személygépkocsi vezetők többsége nem foglalkozik a járókelőkkel, a vizes útszakaszokon akkor sem nagyon lassítanak, ha az út közvetlen közelében járda van, vagy épp egy buszmegálló – mondta Balogh János munkatársunknak. Gyorsan hozzátette, azért volt olyan óvatos, mert a pénteki nap folyamán már egyszer lefröcskölték egy zebrán és nem szeretne még egyszer átöltözni.

Az biztos, hogy az olvadás a következő napokban folytatódik, de bízzunk benne, kevés hasonló autós-gyalogos konfliktussal.

Olvasóink írták

 • 8. hahaha62 2011. január 09. 15:18
  „Nem semmi.....na majd a fityiszke segít...látszik-hogy mennnnyre sietnek!!!”
 • 7. mamacska 2011. január 09. 08:20
  „Ha olvad a hó, nem tud a csatornákba eljutni a hólé. Gyerekkoromból emlékezem arra, hogy az útszegélynél vízelvezető árkot alakítottak ki a hóban a csatornákat is megtakarítva, hogy olvadáskor ilyen gondok ne legyenek. Igaz, hómunkások végezték. Ma már modern gépek is léteznek erre a célra. Csak használni kellene.”
 • 6. bespin 2011. január 08. 17:54
  „F@..m, én meg majdnem megnéztem, a dugó téri tuskó elejét.
  Ez a Petőfi Népe online?”
 • 5. kenguru 2011. január 08. 17:37
  „1. Ebgondolat

  Ezen már én is elgondolkodtam...”
 • 4. atomboy 2011. január 08. 16:51
  „1. Ebgondolat: 112 ezer ember.”
 • 3. vuk 2011. január 08. 14:13
  „Ugy sajnalom az autosokat megint. Nekik nagyon nehez lehet az eletuk...”
 • 2. lamatic 2011. január 08. 11:29
  „Emberek, magyarok? Te hol élsz hogy nem tudod? A Holdon? Mondjuk jobb is lenne.....
  Ami a cikket illeti "Megkérdeztük a parkoló bejárata mellett parkírozó taxisokat, zavarja-e őket a most keletkezett mesterséges tó munkájukban. Mint kiderült, abszolút nem, mint mondták, ritkán kell befordulniuk, így nem az ő gondjuk." igen, ez egy taxis....no comment....”
 • 1. Ebgondolat 2011. január 08. 11:05
  „Kecskemét, Kecskemét, Kecskemét!!!! Ki a t..öm lakik ott????????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sima kecskeméti győzelem a Falco ellen - galéria

A T.O.M. Controll Kecskemét férfi kosárlabda együttese könnyed győzelmet aratott a Falco ellen a 15. forduló nyitómérkőzésén. Tovább olvasom