Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Egy hónap alatt majd egymilliót dobtak össze a hívek

Bevált a Kalocsa-kecskeméti Érsekség korábbi ötlete: alig egy hónap alatt majdnem egymillió forint értékben vásároltak téglajegyet a hívek.
A dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek címerével ellátott téglát június 23-án mutatták be a sajtó képviselőinek. Azóta tizenhárman gondolták úgy, hogy ily módon hozzájárulnak a drágszéli templom építéséhez és a kalocsai főszékesegyház felújítási munkálataihoz.

- Az elhatározás részben segítségnyújtás, de a jelen megörökítése is, ami iránt minden bizonnyal a gyűjtők is érdeklődést mutatnak majd. Ilyen, érseki címerrel ellátott tégla egyébként jelen pillanatban másutt nincsen – mondta akkor Bábel Balázs érsek, és nem is tévedett. A drágszéli templom építéséhez eddig 335 ezer forint jött össze, a kalocsai főszékesegyház rekonstrukciós munkálatait pedig 515 ezer forinttal segítették a téglajegyek megvásárlásával. A vevők egyébként főleg kalocsaiak és drágszéliek, de a homokmégyi felajánló mellett akadt fóti és budapesti adakozó is.

A száz, sorszámozott tégla első darabja a drágszéli Rózsafüzér királynője templomba kerül. A többi pedig más templomépítések-és felújítások során kerül majd a helyére, jelzésként az utókor számára, hogy mikor történt a beavatkozás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétmilliót rakott el egy lízingcsaló

Baja – Egy RS Octavia árát felvevő lízingcsalót keres a Bajai Rendőrkapitányság - közölte a… Tovább olvasom