Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Felfedezni Kecskemét térségének kincseit

Kecskemét - Eddig már 106 helyi szolgáltató csatlakozott a Kecskemét és Térsége Turisztikai Kártya Programhoz, melyet röviden Hello Kecskemét programnak hívnak. A kártyakibocsátó Kecskemét és Térsége Többcélú Társulás ezzel növelné a városban és a térségben töltött vendégéjszakák számát.
Újságírók, utazási irodák vezetői és egyéb turisztikai szegmensben dolgozó szakemberek vettek részt azon a körúton, melyet a közelmúltban szervezett a programmal kapcsolatban Kecskemét és Térsége Többcélú Társulása. - Kecskemét kistérségének 173 ezer fős lakossága mindig is híres volt szorgalmáról, törekvő természetéről – kezdte ismertetőjét a Hello Kecskemét programról Hamzáné Lakó Judit, kistérségi irodavezető. – A most induló kártyaprogrammal ennek a vidéknek az eddig fel nem fedezett szépségét, értékeit próbáljuk bemutatni a turistáknak. A kártyával az a célunk, hogy ide csábítsuk elsősorban a belföldi turistákat. Minden itt töltött 2 vendégéjszaka után vendégeink alanyi jogon, térítésmentesen, ajándékba kapják ezt a jelentős kedvezményekre jogosító kártyát .A kártya jó szolgálatot tehet az irányban, hogy az emberek a jó kikapcsolódási program mellett érezzék, hogy kedvezményt, odafigyelést is kapnak a pénzükért cserébe.

- Milyen a kártya fogadtatása a különböző helyi szolgáltatók körében?
- Eddigi tapasztalataink alapján megvolt az igény egy hasonló figyelemfelhívó akcióra, ugyanis már 106 különböző szolgáltató csatlakozott a Hello Kecskemét programhoz. Az általunk közelmúltban szervezett körút során - melyen tucatnyi szakember vett részt az ország minden tájáról – is megerősítést kaptunk arra, hogy az embereket lenyűgözi ez a táj, az emberek vendégszeretete és a helyi termékek minősége. A mi feladatunk az, hogy minél szélesebb körben ismertté tegyük Kecskemét térségének értékeit.

Jobban kihasználnák a lovas turizmusban rejlő lehetőségeket is Kecskemét térségében az új kártya segítségével.
Jobban kihasználnák a lovas turizmusban rejlő lehetőségeket is Kecskemét térségében az új kártya segítségével.- Kik csatlakoztak eddig a programhoz?
- Nagyon széles a kör. Éttermek, lovas tanyák, múzeumok, fürdők, kiállítóhelyek, és még sorolhatnám. Egyik legfőbb előnye ennek, hogy a különféle szolgáltatók egymást is megismertetik a vendégekkel, hiszen közös érdekük, hogy minél több napot, éjszakát töltsön el a turista a régiónkban, aki a kedvező tapasztalatok alapján később ajánlja ezt a térséget az ismerőseinek, sőt később vissza is térhet hozzánk. Fontos hozadék tehát, hogy a közös cél mentén a helyi turizmus szereplői összekovácsolódnak, valós együttműködések alakulnak ki. Egy jó példa, hogy az országos hírű Tanyacsárda máris 30%-os kedvezményt ad a kártyára lovas programjai alkalmával. Részletek megtalálhatók a www.hellokecskemet.hu honlapon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megalapozatlan volt a baltás gyilkosra kirótt életfogytiglani börtön

Hatályon kívül helyezték a balotaszállási kettős gyilkosság ügyében hozott elsőfokú ítéletet, amelyben életfogytiglant kapott a bűncselekmények elkövetésével vádolt 23 éves férfi. Tovább olvasom