Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

Határsértők, jogosítvány nélkül vezető és körözött garázda Bács-megyében

Kék hírek Bács-Kiskun megyéből.
Megyénkben az elmúlt 24 órában négy közúti közlekedési baleset személyi sérüléssel, három anyagi kárral végződött.

A Bajai Rendőrkapitányság 2014. augusztus 29-én 10 órakor gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából szabálysértési őrizetbe vette Ny. György 55 éves hercegszántói lakost. A férfi elment volt élettársa és közös gyermekeik hercegszántói lakására annak ellenére, hogy vele szemben a Bajai Járásbíróság 2014. július 4-én meghozott határozata alapján megelőző távoltartás van érvényben.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság 2014. augusztus 29-én 19 óra 45 perckor őrizetbe vette N. Imre 56 éves szentkirályi lakost, akivel szemben a Szolnoki Járásbíróság garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bocsátott ki elfogatóparancsot.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság 2014. augusztus 29-én 22 óra 45 perckor járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt - gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából - szabálysértési őrizetbe vette P. Gergely 29 éves kecskeméti lakost. A férfi Kecskeméten, a Csányi János körúton személygépkocsijával úgy közlekedett, hogy nem rendelkezik vezetői engedéllyel és a Kecskeméti Járásbíróság 2012. szeptember 14-től 2016. március 13-ig a járművezetéstől eltiltotta.

A Kelebia és a Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltség idegenrendészeti eljárást indított nyolc koszovói, egy nigériai és egy szerb állampolgárral szemben, akiket 2014. augusztus 28-án és augusztus 29-én Tompa és Csikéria külterületén, illetve Kelebia térségében igazoltattak a járőrök. A külföldiek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért elfogták és előállították őket, a kíséretükben lévő kilenc gyermeket a kirendeltség erre alkalmas helyiségében felügyelet mellett helyezték el. A szerb állampolgárt két évre kiutasították a rendőrök az ország területéről. A többi külföldi menekültstátusz iránti kérelmet nyújtott be, őket átadták az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.

A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2014. augusztus 28-án 17 óra 40 perckor Kelebia belterületén igazoltattak két külföldi férfit, akik személyazonosságukat bolgár magánútlevéllel és személyi igazolvánnyal igazolták. Mivel ellenőrzésük közben felmerült a gyanú, hogy az okmányok hamisak, ezért előállították őket a kirendeltségre. A külföldiek ruházatátvizsgálása során a nevükre szóló török útlevelet találtak az egyenruhások. A rendőrök megállapították, hogy az átadott bolgár okmányokat meghamisították. A török állampolgárokkal szemben - őrizetbe vételük mellett - a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya indított eljárást közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állatkertek éjszakája Kecskeméten

Kecskeméten is rengetegen voltak kíváncsiak éjszaka az állatokra. Tovább olvasom