Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Idén is átadják a kecskeméti Oscar-t

Immáron negyedik alkalommal rendezik meg az EstEm díjátadó gálát a kecskeméti Katona József Színházban. A Kecskeméti Est programmagazin, a Cseke Péter vezette színház, és a támogatók gyümölcsöző kapcsolatának köszönhetően idén is fergeteges hangulatú gálaműsor keretében adják át a nívós díjakat. De egy fontos lépés még hátra van: a szavazás!
Hogy kik lesznek a 2011/2012-es évad legjobbjai, akik a május 31-én megrendezendő EstEm díjátadó gálán átvehetik a Nemzetközi Zománcművészeti Alkotóműhely által készített emlékplakettet, most is a nézőkön múlik. Ugyanis, mint azt az évek során már megszokhatta a hírös város színházért lelkesedő közönsége, az utolsó premiert követően a közönség szavazólapokon nyilváníthatja ki véleményét az aktuális évadról. Április 27-én bemutatták a „Buborékok" című darabot, mellyel kezdetét vette a szavazás. Nyilván olyanok is voltak, akiket annyira letaglózott egy-egy előadás, színászi alakítás, díszlet, hogy ott, helyben, azonnal döntött, de a többség valószínűleg csak mostanra dolgozta fel a sok-sok élményt, amit a kecskeméti Katona József Színház nyújtott az éved során, így most indulnak el, hogy szavazólapokat keressenek. Segítünk nekik, hogy időben le tudják adni voksaikat a szerintük legjobbakra!

A szavazás menete, helye

Mire? Tíz kategória van. A szavazólapokon kilenc kategória jelöltjei találhatók: legjobb előadás, kisszínházi előadás, színész, színésznő, női epizodista, férfi epizodista, díszlettervező, jelmeztervező, valamint a város kedvence. A tizedik kategória győztese, az "Évad embere" a társulat szavazatai alapján dől el.

Hol? A szavazólapokat a Kecskeméti Estből is kivághatják, megtalálják a színház három játszóhelyén, és a Malom Bevásárlóközpont információs pultjánál kihelyezett szavazóládák mellett.


Meddig? Fontos tudni, hogy a szavazás május 20-án véget ér, ezt követi a szavazólapok feldolgozása, valamint egy hatalmas, fergeteges hangulatú díjátadó gála.

A gála és a díjak

A Kecskeméti Est, a kecskeméti Katona József Színház, és a nemes ügy támogatói május 31-én, csütörtökön este 19 órai kezdettel rendezik meg az EstEm díjkiosztó gálát. Ezen az estén a közönség szavazatai alapján adják át a rangos elismeréseket a nagyszínház színpadán. A hagyomány szerint az EstEm gála minden díjazottja átveheti a kecskeméti színházat ábrázoló emlékplakettet, a „Legjobb előadás" és a „Legjobb kisszínházi előadás" résztvevői egy vacsorát kapnak ajándékba, míg az egyéni díjazottak pénzjutalomban részesülnek.

A társulat ebben az évben is színes és szórakoztató esttel lepi meg a gála közönségét, melyet Réczei Tamás művészeti vezető rendez. A május 31-i gálaműsoron mindenki részt vehet, aki szeretne egy „egyedi és megismételhetetlen élmény részese lenni, mely olyan izgalmas, elegáns és szórakoztató, akár csak az Oscar-gála".

A 2012-es évad zárógáláján a színház zenés előadásaiból láthatnak részleteket, A víg özvegy, Winnetou, Kétbalkezes varázsló, illetve bepillanthatnak bizonyos próbafolyamatok emlékeibe, így készült: a Buborékok címmel. Színre kerül a Bánk bán átiratának továbbírása, Karinthy módján, illetve a Karamazov testvérek mintájára íródott Négyszáz híres regény c. paródia. Énekelni fog Kőszegi Ákos, duettet ad elő Csombor Teréz - Sirkó László. Fellép szinte a teljes társulat.
Díjazza velünk a legjobb előadásokat és alakításokat! 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A temető kukájába dobták ki a cicákat - fotók

Alig pár naposak voltak azok a kismacskák, melyeket élve dobtak ki a kecskeméti köztemető egyik kukájába. Tovább olvasom