Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Kirajzottak a rendőrök az utakra

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a húsvéti ünnepek ideje alatt, a járművezetők nagyobb arányban vesznek részt ittasan a közúti forgalomban, ezért péntektől fokozott lesz a rendőri jelenlét az utakon.
A közlekedésbiztonsági helyzet javítása és az ittas járművezetés visszaszorítása érdekében fokozott közúti ellenőrzéseket hajtanak végre az ünnepek alatt Bács-Kiskun megyében is, 2012. április 6. és 9. napja közötti időben – áll a megyei kapitányság delmagyar.hu-hoz eljuttatott közleményében. A húsvéti ünnepek időszakában a rendőri ellenőrzések végrehajtása során kiemelt figyelmet fordítanak:

- az ittas vagy bódult állapotban közlekedő gépjárművezetők, kerékpárosok kiszűrésére,
- az agresszív, szabályszegő gépjárművezetők intézkedés alá vonására,
- a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére,
- járművezetés közben a mobil rádiótelefon használatára vonatkozó szabályok betartatására.

Ezeken a szabályszegéseken kívül az ellenőrzések természetesen egyéb jogsértések felfedésére is kiterjednek. Az ittas vezetés fokozott baleseti kockázattal jár, ezen kívül a jogosítvány bevonását, valamint komoly büntetést von maga után. Utasként se bízza az életét ittas sofőrre! A kockázatvállalás helyett inkább üljön taxiba, vagy válassza a tömegközlekedési eszközöket.
Az ittasság mellet azonban meg kell említeni a biztonsági öv fontosságának szerepét is. A passzív biztonsági eszközök nem alkalmasak a balesetek megelőzésére viszont emberi életeket menthetnek meg!

Az ünnepek időszakában a fő közlekedési útvonalakon a forgalmi torlódások, a húsvétot követő időszakban a határátkelőhelyeken a várakozások elkerülése érdekében, valamint a bevásárlóközpontok és üdülőhelyek közelében lévő utakon kiemelt figyelmet fordítanak a zavartalan közlekedés biztosítására, továbbá a szabályszegő közlekedői magatartások megelőzésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzetközi mezőny indul a Szenior Úszó Országos Bajnokságon

A BÁCSVÍZ-KVSC úszó szakosztálya 2012. április 13-15 között rendezi meg a Kecskeméti Fürdőben az I.… Tovább olvasom