Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Kivonultak az LMP képviselői a zárt ülésről

Kecskemét - Kivonultak a kecskeméti közgyűlés pénteki zárt üléséről az LMP frakciójának tagjai. Kriskó Dávid frakcióvezető elmondta, hogy a jövőben sem kívánnak asszisztálni az emberek háta mögött hozott gazdasági döntésekhez.
Zárt ülést tartott péntek délelőtt a kecskeméti közgyűlés. A városháza dísztermében zajló eseményen mindössze néhány percig vettek részt az LMP képviselői, és miután az ülést javaslatuk ellenére nem tették nyilvánossá, összepakoltak, majd távoztak a teremből. – Az LMP már az ősszel törvénymódosító javaslatot nyújtott be a parlamentnek, melyben kezdeményezte, hogy vegyék ki az önkormányzati törvényből azt a részt, amely megengedi, hogy az önkormányzatok üzleti érdekre hivatkozva zárt üléseket rendelhessenek el – nyilatkozta a delmagyar.hu munkatársának Falusi Norbert képviselő, az LMP országos választmányának tagja. – Ha az önkormányzat a közösség érdekét szolgáló döntéseket hoz, akkor véleményünk szerint nincs szükség a nyilvánosság kizárására – tette hozzá a politikus.

Nem kértek a pénteki zárt ülésből a kecskeméti LMP-sek.
Nem kértek a pénteki zárt ülésből a kecskeméti LMP-sek.

Az LMP alapvető demokráciai felfogásával teljesen ellentétes minden olyan zárt ülés, amelynek tárgya nem sérti a személyes adatok védelmét – vette át a szót Kriskó Dávid frakcióvezető. – A közérdekű adatok alapvetően nyilvánosak, és az ilyen zárt ülések sértik az emberek információhoz való jutásának jogait. Az LMP kecskeméti frakciója a jövőben sem fog asszisztálni zárt üléseken hozott gazdasági döntésekhez. Az LMP országos szinten is éppen azért tartaná fontosnak a zárt ülések gyakorlatának megszüntetését, hogy még a korrupció gyanúját is elkerüljék a választott képviselők – mondta a frakcióvezető.

Olvasóink írták

 • 10. tom_peris 2011. március 11. 21:57
  „És mennyire igazuk van!
  Csak így tovább!!!!”
 • 9. queenmargareth 2011. március 11. 21:34
  „Le kell írnom, hogy minden jó, mert beszóltak, hogy nem élek sokáig, megtettem, mi a gond, amúgy tényleg állítólag csak pár évem van.”
 • 8. queenmargareth 2011. március 11. 21:23
  „Most be volt zárva vagy nem? De helyes minden amit tesznek és köszönjük a tudósítást.”
 • 7. igazságkereső 2011. március 11. 15:58
  „Sajnos ennek az országnak a lakossága képtelen arra,hogy érdekinek érvényesítése tárgyában bármilyen lépést is tegyen!Erre élő példa, hogy teljesen tönkrement és tönkre tett országunkban most is csak a "sajtószabadság"álságos sérelme miatt tüntetett a közel-múltban állítólag 10 ezer ember a Parlament előtt, de hogy családja maholnap éhen hal, azt mint a birka némán tűri! kell ennél többet egyáltalán leírni,ahelyett hogy politikai "állásfoglalások" íródnak itt ezen az oldalon, talán jobb lenne, ha ez a magyar társadalom elővenné végre a józanabbik eszét! Bár ahogy ma utaztam az egyik trolin és elnéztem a "felhozatalt" nem sok esélyt látok a józan ész elővételére!!Sajnos ebből csal az a baj következik, hogy a kisebbségben levő, de józan ésszel és értelemmel rendelkezők kevesen vannak!!”
 • 6. LukSzusz 2011. március 11. 14:52
  „Tök mindegy mit csinálnak,ennek az országnak vége,ez az ország a végrehajtók,behajtók,követelés kezelők köztársasága.
  Javasoljuk Orbánnak az új nevet :Bankland,Csányiland,Uzsorabankland,,Tolvajland.
  Szerény környezetünkben,kb,100 km,kiszórták a Dégáz számlákat,ennyi szomorú,kétségbeesett,reménytelen embert régen látunk.
  Egy vígasztal,a pártok,bukot és nem bukott kormánytagok remekül élnek,de meddig?”
 • 5. deszkás 2011. március 11. 13:15
  „Igazuk is van.”
 • 4. Civil 2011. március 11. 11:53
  „Kamu,

  az ország azért van szarban, mert a politikusok zárt üléseken sumákolnak. Te sem gondolod komolyan, hogy 10 millió embernek mindenben egyet kellene értenie...”
 • 3. KamuNeni 2011. március 11. 11:42
  „Ezert van az orszag olyan szarba mint amilyenbe van. Az egotista csak az en szavam akarom hallani felfogasmiatt.

  Az idiota egyszeruen nem kepes arra hogy hallgasson a masikra es utanna dontson mi is lene jo annak a koldus orszaganak. A partok szethuznak nem csak egymas ellen de parton belul is. Pedig epp a masikra hallgatva tudnanak elobbre jutni. Osszevetni hogyitt is es ott is mit tanult es utanna donteni. Persze a parton belul is ugyanaz az egotista szemlelet megy. "Csak Az En Szavam Akarom Hallani", ha nem lehet akkor kivonulok mint a 3 eves gyerekem szokott. Nincs ott valaki normalisabb aki tudna futni azokert a vezetoi beosztasokert? Mind ilyen gyerekes idiota egotistak???”
 • 2. K67 2011. március 11. 11:38
  „Mi az az lmp és kit érdekel? Amúgy meg lehet menni a p....ba!”
 • 1. kecskeméti2 2011. március 11. 10:07
  „Messze állok attól hogy lmpsnek tituláljam magam de most teljesen igazuk van!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tököli: a lábamban, nem a cipőmben van az erőm!

A KTE-Ereco válogatott csatára, Tököli Atilla a Siófok elleni 5-1-re megnyert győztes kupamérkőzésen is a góllövő csukáját húzta fel. Villáminterjú. Tovább olvasom