Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Kolompár Orbán Nagy Imréhez hasonlítja magát

Október utolsó hetében küldheti meg a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség a Kolompár Orbán és társai ellen folyó eljárás iratait a Kecskeméti Törvényszéknek, ahol kitűzik majd a másodfokon folytatódó büntetőper tárgyalási napjait – értesült a Magyar Hírlap.
Az Országos Roma Önkormányzat (akkori nevén: Országos Cigány Önkormányzat) volt vezetője így vélhetően legkorábban decemberben, de inkább csak jövőre áll ismét a bíróság elé.

Gyugyi Csilla vádhatósági szóvivő csupán annyit mondott, az illetékes ügyész jelenleg vizsgálja a bírósági iratanyagot, illetve a fellebbezéseket, ám utalt arra, bonyolult, három vádból egyesített ügyről van szó.

A Kecskeméti Városi Bíróság még július elején első fokon egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte, és három évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától Kolompár Orbánt. Kolompár Orbánné harmadrendű vádlottat egy év börtönbüntetéssel sújtották, amit két évre felfüggesztettek.

Mátyásné Polereczki Éva tanácsvezető bíró kétrendbeli, részben társtettesként, részben folytatólagosan elkövetett, jogosulatlan gazdasági előny megszerzése bűntettében, valamint az Európai Közösség pénzügyi érdekeinek társtettesként, folytatólagosan elkövetett megsértése bűntettében mondta ki bűnösnek Kolompár Orbánt, akit viszont a folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette és a számvitel rendjének megsértése bűntette miatt emelt vád alól felmentettek.

„Ha kell, felemelt fővel vonulok a börtönbe, hisz tudom, ennek az eljárásnak a motívuma elsősorban politikai indítékra indult, a Jobbik cigánybűnözésre vonatkozó fogalmát kellett az őt létrehozó politikának legalizálnia” – mondta még az elsőfokú ítélet kihirdetését követően Kolompár.

Úgy fogalmazott: „Az első számú szenvedő alany én voltam. De eljön az idő, amikor a birtokomban lévő anyagok alapján tisztázzák a nevemet, ahogy azt a politika tette Mindszenty bíborossal vagy Nagy Imrével.”

Olvasóink írták

  • 2. klj-54 2012. október 11. 15:21
    „Nagy Imréhez?
    Ahhoz akinek a lelkén magyar emberek élete szárad Moszkvában?
    Tény, hogy miatta végeztek ki több magyar embert, lásd: Kun Béla!”
  • 1. 751510 2012. október 10. 08:44
    „A cigánybűnözés fogalmát te legalizáltad, komám.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Kecskeméti Likőripari Zrt. külső szállítótól vásárolta a lefoglalt pálinkát

A Kecskeméti Likőripari Zrt. közleménye szerint a kérdéses termékeit külső szállítótól vásárolt… Tovább olvasom