Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

KTE: több kulcsjátékos hazai búcsúmeccse lehet a szerdai

Tomiszlav Szivics eltávolítása csak az első lépés volt a súlyos anyagi válságban lévő KTE-nél: a télen kulcsjátékosok követhetik a múlt héten menesztett sikeredzőt.
Mint arról korábban beszámoltunk, a KTE szurkolói nehezen emésztik meg, hogy a múlt héten a klub vezetése menesztette Tomiszlav Szivics vezetőedzőt, és ennek szervezett, valamint spontán tüntetésen hangot is adtak. Információink szerint ez azonban csak az első lépés volt a fizetésképtelenség határára sodródott klubnál, a vezetőség ugyanis már eldöntötte, a télen elköszönnek a magas fizetésű légiósoktól, illetve ha magyar játékos kap megfelelő ajánlatot, nem gördítenek akadályt távozásuk elé. A tervek szerint a KTE vezetősége ezzel csökkentene jelentősen a jelenlegi 40 millió forint körüli havi kiadásain, és a tavaszra az NB3-as csapatból hozna fel játékosokat.

Foxiékat szerdán a Loki ellen láthatjuk utoljára hazai pályán játszani? Fotó: Koller István
Foxiékat szerdán a Loki ellen láthatjuk utoljára hazai pályán játszani? Fotó: Koller István

A KTE legfőbb gondja ezzel kapcsolatban az, hogy nem akad igazán piacképes labdarúgója, illetve aki segíthetne ezzel kapcsolatban, az csak kölcsönben futballozik Kecskeméten, gondolunk itt főképp Lencse Lászlóra és Gyurcsó Ádámra, belőlük tehát nem lesz bevétele a klubnak. Az afrikai légiósok közül Foxi és Ebala iránt mutatkozott korábban némi érdeklődés, de Foxi már a nyáron sem kelt el, ősszel pedig gyenge teljesítményt nyújtott. Ebala pedig már régóta sérült, idén már nem lép pályára, így szintén nem lehet vele jó üzletetet csinálni. Ugyanez a helyzet a rendkívül tehetséges, de legalább ilyen sérülékeny Alempijeviccsel, a másik két szerb Szavics és Csukics pedig már benne van a korban, velük szintén nem lehet üzletet csinálni. A holland Maynard távozása is valószínű, de őt szintén sérülten vették, azóta játszott néhány mérkőzésen, de aztán újra megsérült.

A felsoroltakból is kitűnik, jó üzletet nem tudnak kötni a KTE vezetői, de amennyiben a játékosok belemennek abba, hogy a velük szemben felhalmozott tartozás elengedése fejében belemennek a közös megegyezésű szerződésmódosításba, akkor havi kiadásain csökkenhet a klub. A klubházból származó értesüléseink szerint azonban ez már az első fecskének számító Simon Attilánál sem ment könnyen, ezért is történhetett meg az a kommunikációs baki, hogy először megjelent a hír a csatár távozásáról, majd egy napra rá kiderült, a támadó még mindig a keret tagja.

Arra azonban már most fel lehet készülni, hogy a tavasszal egy lényegesen meggyengült KTE fut majd ki a pályára, így a szezon előtt még dobogóesélyes gárda fő célja a kiesés elkerülése, esetleg egy bravúros kupaszereplés lehet. Ez már csak azért is rendkívül fontos lenne, mert amennyiben nem lesz jövőre nemzetközi kupaszereplés, a Szerencsejáték Zrt. sem marad szponzor a csapat mellett, ami újabb évi százmillió forintos mínuszt jelentene az így is csődközelbe került klubnál.

Olvasóink írták

  • 2. csakaKTE 2011. november 29. 15:46
    „Úgy van, adják el a jó játékosokat. Azt hiszem ha így folytatjuk, kiesünk. Egyébként, véleményem szerint úgy beszélnek a játékosokról mintha valami tárgyak lennének. Csak az anyagi hasznot látják bennük? Ez milyen már?”
  • 1. nekiuccu 2011. november 29. 10:34
    „ez nem gyenge...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vesztegetéssel vádolt útlevélkezelők dolgoznak a szerb határon

Összesen nyolc útlevélkezelőt vádol azzal a nyomozó főügyészség, hogy a tompai határátkelőhelyen 5 illetve 10 euróért cserébe engedték be a külföldi állampolgárokat. Tovább olvasom