Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Lázár János autója karambolozott - egy 36 éves szentesi nő meghalt

Kecskemét, Hódmezőváráshely – Karambolozott a Lázár Jánost szállító autó szerda reggel az M5-ös autópályán, Kecskemét közelében, a balesetben egy 36 éves szentesi nő életét vesztette - párja és 16 éves fia gyászolja.
16.40: – A legnagyobb tragédia az, hogy meghalt egy ember – mondta a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Lázár János az MTI-nek a szerda reggel történt balesetével kapcsolatban; úgy fogalmazva: "nem tudom kifejezni az együttérzésnek, a részvétnek azt a fokát, amely vissza tudná adni, amit gondolok, amit érzek. Meg fogom keresni a családot, és amiben tudok, igyekszem majd segíteni nekik".

A baleset részleteiről nyilatkozva az államtitkár az MTI-nek elmondta: a kilenc órakor kezdődő kormányülésre tartott Budapestre otthonából, Hódmezővásárhelyről. A Miniszterelnökség egyik kisbuszában – hátul ülve, bekötve – utazott, amelyet sofőrje vezetett, akivel évek óta együtt dolgozik, és aki kiválóan képzett járművezető – fejtette ki.

– Én olvastam, egy kormányanyagon dolgoztam, amikor Kecskemét közelében felkiáltott a gépkocsivezető, hogy itt az út közepén egy autó. Felnéztem, s már ütköztünk is, a kisbusz pedig az árokban kötött ki – idézte fel a történteket. "Nem tudom, hogy került az út közepére az az autó. Ez tisztázatlan, a hatóság feladata kideríteni." Az ütközést követően – folytatta – a sofőrrel együtt kiszálltak – egyikük sem veszítette el az eszméletét -, majd odamentek a személyautóhoz, hogy megnézzék, tudnak-e segíteni.

A mentőszolgálat később őt és a sofőrt is kórházba szállította, ahol alkoholszintet is mértek, amelynek eredménye mindkettejük esetében nullás volt – közölte. Őszinte részvétem a magam és a sofőr nevében is, zárta szavait Lázár János.

14.55: - Az elsődleges adatok szerint egy Ford Fiesta típusú személygépjármű a belső forgalmi sávban való haladása során eddig tisztázatlan okból több alkalommal letért az útról és szalagkorlátnak ütközött - áll a rendőrség legfrissebb közleményében. A második ütközés során a személygépjármű besodródott a külső forgalmi sávba, ahol a vele azonos irányba, a közlekedési szabályoknak megfelelően haladó VW Multivan kisbusz vezetője már nem tudta elkerülni az ütközést. A baleset következtében a személygépjárművet vezető 36 éves nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A VW Multivan kisbuszban utasként tartózkodó dr. Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár és a kisbusz vezetője könnyebben sérült. A helyszínen tapasztaltak alapján ittasság nem merült fel a gépjárművezetőknél. A baleset körülményeit szakértő bevonásával a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság vizsgálja.

14:35: Egy minisztériumi alkalmazott vezette azt a mikrobuszt, amelyben Lázár János államtitkár utazott, és amely balesetet szenvedett szerda reggel az M5-ös autópályán. Az ügyben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja az eljárást - mondta az ügyészségi szóvivő az MTI érdeklődésre.

Fazekas Géza ezzel cáfolta azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint az ügyészég átvette a nyomozást a rendőrségtől, mivel a Miniszterelnökséget vezető államtitkár mikrobuszát hivatásos rendőr vezette. A Lázár Jánost szállító mikrobusz és egy személyautó az autópályán, Kecskemét közelében, a Budapest felé vezető oldalon, a 107-108 kilométerszelvény között karambolozott.

Lázár János autója karambolozott - egy ember meghalt. Fotó: MTI/Noszlopy N. Miklós (galéria)

Szentesi az áldozat

Információnk szerint a Ford Fiestát egy 36 éves, multinacionális cégnél dolgozó szentesi nő vezette, akinek 16 éves fia Szentesen jár középiskolába.

 
A baleset következtében a személyautóban utazó nő meghalt, Lázár János és a mikrobusz vezetője könnyebben megsérült. Az ügyészségi szóvivő az MTI megkeresésére azt mondta: az eddigi adatok szerint egy minisztériumi dolgozó vezette azt a járművet, amelyben Lázár János is utazott, de az ügy vizsgálata még folyik. Fazekas Géza közlése szerint a rendőrségi helyszínelésnél "minden eshetőségre felkészülve" a Bács-Kiskun Megyei Ügyészség egyik munkatársa is rész vett, de - mint fogalmazott - "a jelenleg rendelkezésre álló adatok nem alapozzák meg az ügyészségi nyomozás hatáskörét", így a megyei rendőrség folytatja az eljárást. A Kormányszóvivői Iroda szerda reggel közölte, hogy az államtitkárt szállító jármű balesetet szenvedett. A Bács-Kiskun Megyei Kórház arról tájékoztatott, hogy Lázár János és a gépkocsivezetője is nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket, zúzódásokat szenvedett. Ellátták őket, majd elhagyhatták a kórházat.

10:26 Immár hivatalos: Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek megerősítette: a baleset következtében az egyik autóban egy nő meghalt, a másik járműben ketten könnyebben megsérültek, őket további vizsgálat és ellátás céljából kórházba vitték. Horváth Attiláné, a Bács-Kiskun Megyei Kórház szóvivője az MTI-nek elmondta, Lázár Jánost, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt és a gépkocsivezetőjét vitték be szerda reggel az intézmény baleseti sebészetére, mindketten könnyű, nyolc napon belül gyógyuló, kisebb sérüléseket, zúzódásokat szenvedtek. Ellátták őket, kezelésük további kórházi ellátást nem igényel, ezért elhagyhatták a kórházat – tette hozzá. A Kormányszóvivői Iroda előzőleg azt tudatta az MTI-vel, hogy „tisztázatlan okok miatt, a belső sávban veszteglő gépjárműnek ütközött" a Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkárt szállító autó.

Lázár János autója karambolozott - egy ember meghalt. Fotó: MTI/Noszlopy N. Miklós (galéria)

10:18 Információink szerint Lázár János már nincs kórházban, ahová a sofőrrel együtt vitték be kivizsgálásra, ki is engedték. Az intézmény hivatalosan semmilyen információt nem ad, a minisztérium hamarosan közleményt ad ki a balesetről.

09:16 Az államtitkárt szállító Volkswagen Transporter eleje tört össze, a mikrobusz a pályatest melletti árokban áll. A másik jármű, egy Ford Fiesta az autópálya belső sávjában van, a vezetőülés felőli oldala teljesen összetört. Megsérült a személygépkocsi motortere, mindkét ajtaja és hátulja is. Az eddigi adatok szerint a személyautóban utazó nő vesztette életét a balesetben. Arról, hogy Lázár János megsérült-e, egyelőre sem a megyei rendőrség, sem a mentősök nem adtak információt. Az MTI úgy tudja, hogy az áldozat egy 36 éves nő. A mikrobuszban Lázár János és sofőrje ült, mindkettőjüket könnyű sérülésekkel vitték kórházba.

09:00 Azt nem tudni, hogy a Miniszterelnökséget vezető államtitkár megsérült-e. Nyíkos Tamás főhadnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek szerda reggel azt mondta: az M5-ös autópálya Budapest irányába vezető oldalán, a 107–108 kilométerszelvény között két gépjármű ütközött össze. A balesetben az eddigi adatok szerint egy nő életét vesztette, de arról, hogy Lázár János megsérült-e, a szóvivő nem tudott információt adni.

Lázár János autója karambolozott - egy ember meghalt. Fotó: MTI/Noszlopy N. Miklós (galéria)

A helyszínelés megkezdődött – közölte a baleset helyszínére tartó szóvivő telefonon az MTI-vel. A Kormányszóvivői Iroda előzőleg azt tudatta az MTI-vel, hogy „tisztázatlan okok miatt, a belső sávban veszteglő gépjárműnek ütközött" a Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkárt szállító autó.


Korábban írtuk:
Az elsődleges információk alapján 06.35 órakor személyi sérüléses baleset történt az M5 autópálya Budapest felé haladó oldalán, a bugaci lehajtó után – tájékoztatta a delmagyar.hu-t Mihályné Bornemisza Eleonóra alezredes, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A bejelentő elmondása szerint egy mikrobusz és egy személygépkocsi ütközött össze.

A rendőrség újabb tájékoztatása szerint a baleset az M5 autópálya 107-108 kilométerszelvénye között történt a bal pályatesten. Az egyik járműben egy személy olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megfélemlítették a KTE játékosai az ellenfél labdarúgóit?

A Szombathelyi Haladás edzője szerint a kecskemétiek tudatosan próbáltak fájdalmat okozni Radó… Tovább olvasom