Délmagyar logó

2018. 02. 23. péntek - Alfréd 0°C | 5°C Még több cikk.

Milliós bírságra is számíthatnak a társasházak

Akár milliós bírságot is kiszabhatnak, ha egy cipős szekrényt vagy virágtartót rossz helyen helyezünk el a lépcsőházak folyosóin.
Virágtartók, cipős szekrények, és egyéb használati tárgyak torlaszolhatják el a menekülő útvonalat a lépcsőházakban, illetve az intézmények folyosóin. Ha engedély nélkül tárolják ott az éghető anyagokat, akkor akár egymillió forint bírsággal is számolhatnak az épületek fenntartói.

„Közlekedőkön, folyosókon éghető tárgyak engedély nélküli tárolása esetén a bírság hatvan ezer forinttól százezer forintig terjed közlekedőnként. Ha például a folyosó padlójának, falfelületének 30 százaléknál nagyobb mértékét borítják éghető anyaggal, akkor egymillió forint a legnagyobb kiszabható ősszeg.” – tájékoztatott Kovács Andrea megyei katasztrófavédelmi szóvivő. A gyúlékony díszeket és a különböző használati tárgyakat csak úgy lehet elhelyezni a folyosókon, ahogy a szabályzat meghatározza. Ha a társasházak és az intézmények továbbra is ott kívánják tárolni, akkor kérelmet kell benyújtaniuk a Kalocsai Hivatásos Tűzoltó Parancsnokságon.

Olvasóink írták

 • 2. DaveSteve 2012. március 20. 20:31
  „Csak kérdezem, arról gondoskodik-e valaki, hogy az ennél sokkalta fontosabb Magyar Szabvány szerinti, időszakos érintésvédelmi/szabványossági felölvizsgálatokat elvégezzék. Az ugyanis nagyobb veszély, mint tüzoltás közben bakanccsal felrúgni egy útban lévő virágcserepet!
  MI a mércéje annak, hogy a büntetés 1 millió forint? MIért nem 5 ezer és miért nem mindjárt 5 millió?
  Egy olyan összeg, amit egy panelben lakó soha a büdos életben nem tud kifizetni. Ha lakóközüsséget terhelik meg vele, gratulálok annak a közös képviselőnek, aki ezt beszedi.
  Szatynak abban is igaza van, hogy annak idején a legolcsóbb pvc-vel burkolták a lépcsőházakat, amelyet ráadásul tűz esetén cián-hatású gázokat bocsátanak ki. Szóval először műszakilag kellene gatyába rázni az (elsősorban a középmagas) épületeket. Nem vitatom, hogy az éghető anyagokat az oltási útvonalról el kell távolítani, de ne fenyegessük már "lefejezéssel" a rideg panelbe egy kis üdeséget varázsoló mamikákat!!”
 • 1. szatyi 2012. március 20. 07:22
  „"Ha például a folyosó padlójának, falfelületének 30 százaléknál nagyobb mértékét borítják éghető anyaggal, akkor egymillió forint a legnagyobb kiszabható ősszeg."

  Bravó! Nálunk -és gondolom, a többi házgyári panel többségében- a folyosó/lépcsőház padlója pl. közel 100%-a -éghető- linóleummal van burkolva!
  Várhatjuk a milliós bírságot?
  Az előző -a témával foglalkozó- cikknél már írtam: pénzbehajtás, megfélemlítés az egész cirkusz!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Úthiba miatt törtek el a csontjai

Súlyos baleset történt hétfő este a Bács-Kiskun megyei Bátmonostor belterületén. Tovább olvasom