Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Mozgássérült, agyvérzéses férfit akartak kilakoltatni

Társadalmi fellépéssel sikerült megakadályozni egy 80 százalékos mozgássérült, agyvérzéses férfi és élettársának kilakoltatását.
Kecskeméten szeptember első napjaiban társadalmi fellépéssel sikerült megakadályozni egy 80 százalékos mozgássérült, agyvérzéses férfi és élettársának kilakoltatását önkormányzati bérlakásából – adta hírül a Magyar Szociális Fórum hétfőn.

A polgármesteri hivatal, bírói végzéssel azért rendelte el az önköltségalapú bérlakás kiürítését, mert az érintettek 206 ezer Forint lakbértartozást halmoztak föl. Történt mindez azért, mert a beteg élettársát eltartó asszony munkahelye megszűnt, és nem tudta a lakbért rendesen fizetni. Később újból álláshoz jutott ugyan, és be is fizette összes tartozását, de a bérleti szerződést mégsem akarta megújítani a hivatal. Felszólítást kaptak, hogy két héten belül költözzenek ki, annak dacára, hogy nem lett volna, hová menniük.

A munkaképes asszony 66 ezer Forintot keres, munkaképtelen beteg élettársa pedig 47 ezer Ft jövedelemmel rendelkezik.

A Magyar Szociális Fórum – az asszony megkeresésére – levélben kérte Kecskemét polgármesterét, újítsa meg a szerződést velük, nehogy az utcán kössön ki a két rászoruló ember. Dr. Zombori Gábor polgármester utasította a hivatal illetékeseit, hogy biztosítsanak más lakhatási lehetőséget a párnak. „Örömmel értesítem, hogy az Ön segítségével az önkormányzat felfüggesztette a kilakoltatást és felajánlott egy szociális bérlakást, melyet el is fogadtam. Néhány héten belül el is foglalhatjuk új otthonunkat!" – írta az asszony az MSZF szervezőjének.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyos égési sérülésekkel vittek kórházba egy tanulót

Péntek reggel a kiskunfélegyházi húsipari tanüzemben két tanuló egy üstben forró vizet vitt a… Tovább olvasom