Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

Negyvenen túl sem sietteti a gyerekvállalást a díva

Miklósa Erika büszke arra, hogy a halasi csipke után ő a második kiskunhalasi nevezetesség. Amikor nem valamelyik külföldi operaház színpadán áll, egy kis bakonyi faluban él egyszerűen, és pilates órákat tart a helybelieknek. A gyermekvállalásról azt gondolja, mindennek eljön a maga ideje.
Tizenhárom évig élt házasságban Lóránt Zoltánnal, aki sokáig a menedzsere is volt, majd két évvel ezelőtt kimondta a boldogító igent Schiffer Miklós divattanácsadónak.

"Már nem az első férjem a menedzserem. Mindenki éli a saját életét, és szerencsére jóban vagyunk. Nem hirtelen nagy szerelem ez Miklóssal, hosszabb folyamat volt, míg kialakult köztünk a vonzalom. Igazi úriember. Egy nő, akit elhagy a férje, eléggé elveszti az önbizalmát. Amikor megismerkedtem Miklóssal, udvarlása megerősítést adott" - mondja Miklós Erika, aki a leghíresebb operaházakban lép fel, mégsem szállt el magától.

Miklósa Erika Plácido Domingo társaságában.
Miklósa Erika Plácido Domingo társaságában.

"Ez biztos, hogy alkati dolog. Olyan munkánál, ahol médiajelenlét van, az ember képes elhinni, amit képzelnek, mondanak róla. Egy 120 lelkes bakonyi faluban lakom. Nagyon természetes környezetben élek, és olyan társam van, aki segít abban, hogy visszakerüljek a realitásokba, és tudjam, hány óra van... Ha itthon vagyok, úgy élek, mint bárki más, de nagyon sűrűn telnek a napjaim."

A világhírű operaénekesnő már elmúlt negyven, és még nincs gyermeke.
"Sokan kérdezik, hogyan gondolkodom a gyermekvállalásról. Elgondolkodtam már rajta, és ha anya lennék, egyértelmű, hogy fel kell adnom a szakmámat. Úgy érzem, ráérek még. Csak azért, mert a társadalmi elvárások szerint egy nőnek szülnie kell, nem leszek anya. Majd úgy alakul, ahogy lennie kell..."

Olvasóink írták

 • 18. h375317 2011. február 02. 13:16
  „Bár egy valamiben azért hibázott szerintem!
  én nem nyilatkoztam volna ebben a kérdésben senkinek, mert ez csak rá és a párjára tartozik. így nem ad okot, hogy csámcsogjanak rajta. Mert mindenki olyan k_rva okos tud lenni a másik dolgaiban, hogy az hihetetlen, csak a saját bajaira nem képes megoldást találni!”
 • 17. Öszintenő 2011. január 31. 20:33
  „ibibi!Nem úgy néz ki,mintha bármit is megbánna!
  Mindenkinek a saját döntése mikor szül vagy szül e egyáltalán!
  Egyébként a gyerekvállalás nem csak csupa öröm és móka...és most kövezzen meg az,aki huszonéves gyereknevelések alatt végig mosolygós kis tündérbogár volt(szülés ,fogzás,hisztikorszak, kamaszkor stb...)
  Nem könnyű jól nevelni!Ne törjünk pálcát senki felett!”
 • 16. smalltown 2011. január 31. 16:39
  „a gyerekallalas kizarolag az o es a parja dolga, ami rank tartozik, az, hogy meghallgatjuk enekelni. Azt meg lehet,hogy jobban tud,mint legtobb ketgyermekes anyuka:)”
 • 15. emigrans 2011. január 31. 10:42
  „Felejtsük már el ezt a témát,hogy akar e gyereket vagy sem.Miért fontos ez ?Ne süllyedjünk le a bulvárszutyok szintjére,ez kérem nem a Story online.
  A tehetsége és a kiváló hangja a fontos és az hogy bárhol ha ő bárhol a világon fellép ,országunk hírnevét gazdagítja.
  (rá fér)
  Így hát sok sikert kedves Erika.”
 • 14. ibibi 2011. január 31. 10:30
  „Ezerszer megbánja , hogy halogatja a gyerekvállalást nincs a földön olyan fontos karrier ami megéri a gyerek áldásról lemondani. Csak akkor tudja meg mit veszített ha már kifut az időből és kétségbe esve kapkod mindenhova ,hogy gyermeke lehessen. Egyébként csodálom a hangját volt szerencsén Szegeden a szabadtérin élőben hallgatni kiváló volt.”
 • 13. mazsolaszolo 2011. január 31. 09:15
  „"A világhírű operaénekesnő már elmúlt negyven, és még nincs gyermeke.
  "Sokan kérdezik, hogyan gondolkodom a gyermekvállalásról. Elgondolkodtam már rajta, és ha anya lennék, egyértelmű, hogy fel kell adnom a szakmámat. Úgy érzem, ráérek még. Csak azért, mert a társadalmi elvárások szerint egy nőnek szülnie kell, nem leszek anya. Majd úgy alakul, ahogy lennie kell..."

  Pontosan ez így is van. Vérlázító bunkóságnak és balkánisch neveletlenségnek tartom azt, hogy hogy Magyarországon MÉG MINDIG itt tartunk a mentalitásban (mély tiszteletem a nagyon kevés kisebbségnek) - mások méhében/gatyájában turkálunk. Mikor lesz anya? Miért nincs még...? (ameylben benne van, hogy a kérdező elítéli a kérdezettet, mert szerinte már kellett volna, hogy legyen...ez pedig durva agresszió!)

  Azért nincs kedveseim, mert ez kizárólag az ő dolga. Nem azért született, hogy anya legyen, tessék elképzelni, még a katolikus országokban is rendre születnek Szűz Archetípusú nők - akik messze-messze nem egyenlőek a Szűz Máriá- archeítpussal. Az ilyen nők, ha nagyon tehetségesek, teljesen tönkremennek, ha arra kényszerítik őket, ami a személyiségükkel szügesen ellentétes.

  Vagy annyira tetszenek IRIGYELNI a tehetségét, hogy máris löknék inkább peluskákhoz, hátha addig is más a helyére lép? Ha más nem tehetséges, ő sem legyen az?!

  Ugyan miért tenne tönkre egy gyereket azzal, hogy leszüli muszájból, aztán a tehetségére hallgatva - mert az iszonyú erős hajtóerő ám, nincs mese! - idő előt lepattan, a gyerek pedig csak a kodenzcsíkot fogja belőle látni. MIért tenné tönkre - kinek a kedvéért is?! - önmagát (aki azt gondolom, őt látva, hálistennek abszolúte nem anya-típus) és a gyereket? Miért foszataná meg a világot és a Magyraországot a tehetségétől, azzal, hogy szétzilálja a szeméélyiségét - kik kedvéért is? Felnőtt nő azt tesz, amit akar.

  Én akkor keresednék el, ha az jelenne meg a médiában róla, hogy terhes. Az azt jelenté számomra, hogy elment a józan esze vagy a karrierje végén van. (Olyankor szoktak "jobb híján" bevállani egy nyomorult kölyköt).

  Ps: Az egyik nagyon kedves ismerősöm eredeti nyelvtehetség. Nem viccelek. Briliáns elme. A szeméylisége azonban - hála a családi mocsoknak, amit kapott, és amihez gyenge volt felnőni és éerúgni magáról - olyannaiyra sérült, hogy az egyik osztálytalálkozón az egyik brutálbunkó paraszt p@csa addig nyomta, hogy miért nincs még....meg hasonlóak, hogy sok-sok sikertelenség után (ami jól jel volt a szervezetétől arra, hogy nem anyának való, hagyni kéne azt a francba!) mégis terhes lett. 35 fölött. Most van két súlyosan sérült és fogyatékos gyereke, ikrek, akiken a fogyatékosság csak a szüleztés után jóval fedeződött fel. :(
  A nyelvtehetsége sérül, mert "természetesen " neki kell a háztartástól kezdve a két idióta kölykön át a férjjel is kínlódnia (jó magyar rendszer... :( ), és ő már soha nem lesz olyan naggyá, amilyenné lehetett volna, ha csak a tehetségére figyel és azzal törődik. És ismétlem: nagyon tehetséges emberreől volt szó, nem holmi színötös kis szorgalmaskáról.

  Erről ennyit.

  Jó egészséget a művésznőnek és csak kitartás a SAJÁT ERKÖLCSREND ÉS AKARAT mellett! Én nagyra tartom és nagyon büszke vagyok rá!”
 • 12. JungHeinrich 2011. január 30. 20:43
  „7. hozzászólás deszkás 2011.01.30. 17:40 ...NyugiBugi senki nem akart felhergelni ennyire :-) Kicsit túlspiláztad,de ha megnyugtat bocsi. Nem akartam elrontani a vasárnapod. Töltöttem egy pohár vörös bort az egészségedre!”
 • 11. Krampampuli 2011. január 30. 20:07
  „mind emberileg mint szakmailag példakép lehet”
 • 10. queenmargareth 2011. január 30. 19:37
  „Ő egy ikon, fantasztikus, további sok sikert. Büszkék lehetünk rá!”
 • 9. szpirigonzálesz 2011. január 30. 19:12
  „Érdekes. Pont most kaptam egy linket a kései gyermekvállalás előnyéről:

  http://www.metacafe.com/watch/2123225//”
 • 8. THE 2011. január 30. 17:44
  „Majd örökbefogad, megteheti. Nem fog elhízni.”
 • 7. deszkás 2011. január 30. 17:40
  „JUNGHEINRICH!Én vitatkoztam? A <moderálva> bajod VELEM? Nem rólam szól.”
 • 6. zoltanszabo 2011. január 30. 17:01
  „Egy világhírű énekesnő-hogy tud élni egy kis faluban ? Neki elég a csillogás a szinpadon? Kint Amerikában keres annyit 1-2 hónap alatt,hogy a faluban megél belőle hónapokig ?
  Nagyon elege lehet az emberekből,hogy így elbújik a világ elöl.”
 • 5. KolompárRómeó 2011. január 30. 17:01
  „Ez nem a rutinrépa?”
 • 4. JungHeinrich 2011. január 30. 16:04
  „1... nem hiszem,hogy mindez vita tárgyát képezheti.Csak! Nem vagyunk egyformák, ennyi :-)”
 • 3. h375317 2011. január 30. 15:18
  „Ő dolga! Mindenki máshogy működik és mindenkinek más fontos! Ha úgy érzi nem kell, nem kell erőltetni!”
 • 2. emigrans 2011. január 30. 14:09
  „A magánélete nem érdekel,viszont sokat le tett az asztalra és nagyon szép hangja van !Csak így tovább kedves Erika.”
 • 1. deszkás 2011. január 30. 13:55
  „Tessék egy felfogás lehet vele vitatkozni hogy Ő MIÉRT NEM?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

400 méteren lopták le a légkábeleket

Újra lecsaptak a légkábel tolvajok Bács-Kiskunban; ezúttal Soltvadkertnél szereltek le 400 méternyit.
Tovább olvasom