Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Összefognak a városfejlesztő cégek

13 önkormányzat csatlakozott a Kecskeméten megalakult Városfejlesztő Társaságok Országos Szövetségéhez. A szövetség elnökévé Uhlig Ritát, a főszervező Kecskeméti Városfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatóját választották.
Kecskeméten alakult meg a mai napon a Városfejlesztő Társaságok Országos Szövetsége (VÁTOSZ), dr. Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai koordinációjáért felelős államtitkárának fővédnöksége alatt.

A szövetség 13 alapító tagja: Békéscsaba, Budaörs, Budapest III. kerület, Budapest V. kerület, Dorog, Dunaújváros, Gyöngyös, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Ózd, Pécs és Szentgotthárd városfejlesztő társaságai. A szövetség elnökévé Uhlig Ritát, a főszervező Kecskeméti Városfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatóját választották. Az elnök-helyettesek Sági Péter (Dunaújváros) és Virágh Zoltán (Nyíregyháza). A felügyelőbizottság tagjai: Szőke Balázs (Budaörs), Lengyel Katalin (Miskolc) és Tengely András (Ózd).


Az ünnepi alakuló ülésen dr. Zombor Gábor, a házigazda Kecskemét polgármestere a városfejlesztés történelmi pillanatának nevezte a szövetség megalakulását. Mint mondta, a városfejlesztő cégek összefogása azt jelenti, hogy tudásukat, tapasztalatukat egymással megosztva a városok képesek lesznek még hatékonyabban lehívni az uniós forrásokat.

Csepreghy Nándor, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kommunikációs főosztályvezetője dr. Petykó Zoltánnak, az NFÜ elnökének és dr. Molnár Ágnes államtitkárnak üdvözletét hozta, valamint azon üzenetüket, hogy a szövetség mielőbb bővítse a kört, minél több város csatlakozzon. „Az NFÜ-ben azért vagyunk, hogy a lehető leghatékonyabban használjuk fel az uniós forrásokat" - mondta a főosztályvezető, aki hozzátette: ebben lesz a hazai gazdaság segítségére a VÁTOSZ.

Uhlig Rita az ünnepségen bejelentette: máris újabb városok jelezték, hogy mielőbb csatlakozni szeretnének a szövetséghez. Az elnök asszony a városfejlesztéssel kapcsolatosan úgy fogalmazott: ez az a munka, amely komplex tudást igényel, hiszen a kultúrától az oktatáson át, az infrastrukturális beruházásokig mindenütt jelen van. Igaz ez Kecskemétre is, ahol a Városfejlesztő Kft. jelenleg 15 pályázatot menedzsel, közel 200 milliárd forint összértékben.

Olvasóink írták

  • 2. Tapasztalt 2011. december 14. 17:11
    „De ott van a szegedi, NFÜ fidelitasos föosztályvezetője Csepreghy......kemény csapat”
  • 1. TPZ_00 2011. december 14. 14:49
    „Ez egy jó ötlet kivételesen. Gondolom Szeged Botka miatt nem csatlakozik, mert ezt nem az Ő teamje találta ki.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már az X-faktor következő generációját keresik - fotók

Kecskeméti alkotók is beneveztek az RTL Klub tehetségkutató műsorának klipversenyébe. Az elkészült… Tovább olvasom