Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Thürmer: 1 milliónál senki se keressen többet!

Thürmer Gyula szerint a választásokon azokra a pártokra kell szavazni, amelyek "Magyarország önállóságát szeretnék visszaszerezni gazdasági és politikai értelemben is".
A Magyar Kommunista Munkáspárt elnöke kedden sajtótájékoztatón beszélt erről Kecskeméten, ahol Bács-Kiskun megyei körútja keretében pártja tagjaival találkozott. Úgy fogalmazott: el kell dönteni, hogy az ország szekerét továbbra is a Nemzetközi Valutaalaphoz, a multinacionális vállalatokhoz kötjük, vagy elindul Magyarország az önálló gazdasági és politikai fejlődés útján.

Thürmer Gyula szerint az MSZP politikája nem jelent semmilyen változást, a szocialisták egyértelműen a külföldi tőkéhez kötik az ország sorsát.

A Fidesz ettől eltérő programot ígér. Szeretné a kis- és középvállalkozókat, a magyar értelmiség érdekeit képviselni. Nagy kérdés azonban, hogy képes lesz-e ezt megtenni - fűzte hozzá a pártelnök.

Véleménye szerint a dolgozók sorsa csak akkor válik jobbá, ha a Munkáspárt is bekerül a parlamentbe. Azt mondta, egyebek között a BKV-sztrájk is mutatja, hogy nő a társadalmi elégedetlenség Magyarországon.

Thürmer Gyula hangsúlyozta, meg kell fizetni a becsületes munkát, s nagyobb adót kell kivetni a kimagasló jövedelmekre és a luxusvagyonokra. A Munkáspárt elnöke kiemelte: "százezer forintnál senki sem keressen kevesebbet, de egymillió forintnál senki sem keressen többet."

A pártelnök az újraállamosítást is elképzelhetőnek tartana, mert - mint mondta - a nyugat európai országok tapasztalata is azt mutatja, hogy a gazdasági válságot csak az állam hatékony segédletével lehet megoldani. Ha Németországban lehet bankokat államosítani, akkor Magyarországon is meglehet ezt tenni - tette hozzá.

Olvasóink írták

  • 1. KolompárRómeó 2010. január 12. 14:20
    „Ez hülye?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pofátlan csalás: 2,4 millió forint kristálycukorért

Bottal ütheti a kidobott milliók nyomát az a pápai cukrász, akitől jutányos árú kristálycukrot kínálva csaltak ki pénzt. Tovább olvasom