Délmagyar logó

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Tizenhat év fegyházra ítélték a fiaival fajtalankodó férfit

Nem jogerősen tizenhat év fegyházbüntetésre ítélt egy középkorú, két kisfiával fajtalankodó izsáki férfit a Kecskeméti Törvényszék szerdán.
A bírói tanács két rendbeli nemi erőszak bűntettében találta bűnösnek a vádlottat, aki folytatólagosan követte el a bűncselekményt kiskorú gyermekei sérelmére. Sárközy Szabolcs bíró az ítélet indoklásában kifejtette: a férfi bűnösségének foka kiemelkedő, előzőleg két alkalommal volt büntetve. Korábban kiszabott 8 hónap felfüggesztett börtönbüntetését is le kell töltenie. A vádirat szerint a férfi 2007 októberétől kezdődően a lakásában heti rendszerességgel fajtalankodott gyermekeivel. Amikor a fiúk ellenkeztek, gumibottal vagy bottal bántalmazta őket, illetve további veréssel fenyegetőzött. Az ügyészség szerint a vádlott négy éven keresztül követte el a bűncselekményt. Élettársa 2007-ben költözött el tőle, azt követően az akkor 9, illetve 7,5 éves gyereket az anya és a vádlott egymást hetente váltva nevelte. A férfi édesanyja és nővére gyakran kijárt az Izsák külterületén lévő tanyára segíteni, ahol az apa a gyerekekkel egyedül élt. A vádlott a bíróságon nem tett vallomást, ezért a bíró a nyomozás során tett vallomásait olvasta fel a tárgyaláson, de a férfi azokban sem beszélt a bűncselekmény elkövetéséről. A gyerekeket több alkalommal kihallgatták, pszichológus is megvizsgálta őket. A fiúk a vallomásaikban részletesen beszámoltak az esetekről. A férfit nevelése alatt álló, 12. életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal, folytatólagosan elkövetett, szemérem elleni erőszak bűntettével vádolta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. Az ügyész az ítéletet tudomásul vette, az előzetes letartóztatásban lévő vádlott és védője fellebbez bizonyítottság hiányában történő felmentést kérve. A per másodfokon a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

Olvasóink írták

  • 1. paris12 2012. november 29. 08:36
    „Vissza kell állítani a halálbüntetést.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Uniós támogatásból épült új körforgalmat adtak át az 51-es főúton

Az Európai Unió előcsatlakozást elősegítő programjának 779 ezer eurós támogatásával elkészült az 51-es úton Baján, a körforgalmi csomópont. Tovább olvasom