Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Törvénytelenül működik a félegyházi vagyonkezelő cég?

A kiskunfélegyházi Vagyonkezelő Közhasznú Nonprofit Zrt. megszüntetését kezdeményezte hat önkormányzati képviselő. Az előterjesztés aláírói úgy fogalmaztak, hogy a „Zrt. nem képes betölteni tervezett funkcióját." Kiskunfélegyháza képviselő-testülete november harmincadikai, szerdai ülésén tárgyal az ügyről.
A vagyonkezelő megszüntetését kezdeményező képviselők levelükben azt írták, hogy a Zrt. a megalakulása óta eltelt hat hónap eseményei alapján nem képes betölteni tervezett funkcióját és nem látják annak jogszabályok által garantált szabályos megvalósulási formáját, illetve működésének hatékony biztosítását. Ernyes László azok közé tartozik, akik a Zrt. megalakulása óta megfogalmazták aggályaikat.

Kollár László szerint a Zrt. megalakulásában és működésében a törvényesség be nem tartása a legnagyobb probléma. Ván Jenő a törvényesség mellett a hatékonysággal is elégedetlen. Bense Zoltán elsőként fogalmazta meg a nyilvánosság előtt a Zrt.-vel kapcsolatos kifogásait. Ezek után természetesnek tekinthető, hogy aláírta a megszüntetést javasló beadványt. A megszüntetés mellett foglalt állást még dr. Garai István és dr. Réczi László is.

A félegyházi Trió TV megkereste Gyarmati Menyhértet. A Zrt. elnök-vezérigazgatója arról adott tájékoztatást, hogy állásfoglalásával megvárná a szerdai testületi ülést. Véleménye szerint ugyanis a vagyonkezelő továbbra is korrekt partner. Megszüntetését nem a többség, hanem a kisebbség javasolja. A képviselő-testület szerdai ülésén részletes tájékoztatást ad mind a városatyáknak, mind a sajtónak.

A Zrt. megszüntetésével kapcsolatos anyag előterjesztője, Kapus Krisztián polgármester arról tájékoztatta a televíziót, hogy a vagyonkezelő megszüntetésének kérésével hat önkormányzati képviselő kereste meg. Levelükben azt kérték, hogy a képviselő-testület november 30-ai ülésén napirendi pontként szerepeljen a Vagyonkezelő Zrt.-vel kapcsolatos elképzelésük. Neki, mint a város polgármesterének ezzel kapcsolatban az volt a feladata, hogy gondoskodjon a képviselői kezdeményezés testület elé történő beterjesztéséről. Ezen indok alapján született meg az előterjesztés, és az abban foglalt határozat-tervezet – írta levelében a polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Trükkös tolvajok sarcolják az idősek pénzét

Az elmúlt napokban ismét idős embereket loptak meg a trükkös tolvajok Bács-Kiskun megye több… Tovább olvasom