Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Zarándoklat a Mária-kegyhelyhez

Pálosszentkút - Lelkes és túracipős kecskeméti és kiskunfélegyházi fiatalok gyalogosan indultak Pálosszentkútra, az Alföld egyik legnagyobb Mária-kegyhelyére.
Közel negyven fiatal indult a gyalogtúrára, melynek célja a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Ifjúsági Lelki Napja volt.

A zarándoklás az emberiségnek ősi tapasztalata, a vallásos emberek fáradságos menetelése a szent helyek felé, hogy ott lélekben találkozzanak az Istennel. A zarándokút nem csupán egy hagyományos értelemben vett séta, annál sokkal több. Zarándoklatot tehetünk egyik helyről a másikra, egyik embertől a másikig, de saját benső világunkban is. Mindig valamiféle találkozás kíséri, egy másik emberrel, Istennel vagy esetleg önmagunkkal. A menetelés során lehetőség adódik kizökkenni a mindennapok rohanásából és feszült menetéből, alkalom nyílik elcsendesedni és megcsodálni a teremtett világ szépségét.

Az időjárás kegyeibe vette a fiatalokat, hiszen nem esett az eső és az erős szél is elkerülte a zarándokokat. A közel 15 kilóméteres út során a kereszteknél tartott pihenőkben II. János Pál pápa ifjúsághoz intézett gondolatait hallhatták Seffer Attila és Harbula István káplán atyák tolmácsolásában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A porszívó vezetékével fojtogatta élettársát

Egy 43 éves kecskeméti férfi egy porszívó elektromos vezetékével fojtogatta élettársát. A brutális férfit őrizetbe vették. Tovább olvasom