Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

35 éve nem mosakszik és fogat sem mos, hogy fia szülessen

India - 35 éve nem mosakodott meg és fogat sem mosott egy indiai férfi, aki "tűzfürdővel" helyettesítette a vizes tisztálkodást - ezt az egyik angol nyelvű indiai újság közölte hétfőn.
A beszámoló szerint a férfinak hét lánya van, és azért nem mosakszik évtizedek óta, mert egy látnok azt mondta neki, hogy így végre fia is születhet.

Kailash "Kalau" Singh a "tűzfürdőben" bízik. Ezt a szertartást minden nap elvégzi. Ilyenkor egy lábon álldogál egy máglya mellett és fohászkodik Sivához, természetesen a fiú utódért, aki eddig még nem jött össze.

A Hindustan Times nevű indiai lap tudósítása szerint a férfi azt mondta, hogy a tűz melletti forróságban állni egy lábon és imádkozni ugyanolyan, mintha fürdene az ember. "A tűzfürdő megöli a kórokozókat és megvédi a testet." - mondta a 63 éves férfi, aki a szent városnak tartott Varanasi mellett, egy faluban él.

A 35 éves szokás azonban felháborította a családját, ugyanis szentségtörésként a férfi visszautasította a rituális fürdőt is a Gangeszben, amely kötelező minden hívő számára. A család dühét csak fokozta, hogy az után sem volt hajlandó megmártózni a folyóban, hogy öt évvel ezelőtt meghalt a bátyja.

Kailash "Kalau" Singh szokása a foglalkozását is károsítja, nem csak a családi kapcsolatait. A férfinak volt egy zöldséges üzlete, amit be kellett zárni, mert a vevői a rossz szagokra panaszkodva sorra elmaradtak. Kalau ugyanis két pulóvert visel magán még a legnagyobb forróságban is. Más választása nem lévén a férfi a közeli szent város repülőtere melletti földet kezdte művelni, hogy így próbáljon megélni.

Kalau azt mondta az indiai újságnak, hogy feladja fogadalmát, ha az országot nyomasztó problémák megszűnnek. Szomszédjai szerint viszont a férfi babonás, és készpénznek vette, amit a jós mondott neki, hogy a víz mellőzésével és a "tűzfürdővel" fiút nemzhet. Az indiaiak többsége számára a fiú a fontosabb, mert a társadalmi szokásrend szerint ő a kenyérkereső, a lány ellenben csak "teher", mivel a házasságnál hozományt kell adni vele, tehát viszi a pénzt, a vagyon egy részét.

Olvasóink írták

 • 4. Zs 2009. május 12. 12:49
  „Yucca

  A tűz remekül fertőtlenít...”
 • 3. sima 2009. május 12. 12:42
  „Ez az ember mindent megtett amit lehet . Talán az asszonyban van a hiba.. :))”
 • 2. redstar 2009. május 12. 09:42
  „Ha ez működne, a kolompároknál csak fiú születne...:))))”
 • 1. Yucca 2009. május 12. 09:27
  „Finom szaga lehet, az biztos! Lehet, hogy a tűz-közelség megöl néhány baktériumot, de hogy a piszkot nem távolítja el, az fix! Na és a fogai milyenek lehetnek? Ha ennyi ideje nem mossa, van még egyáltalán jó foga? Még belegondolni is szörnyű azokba a szagokba és látványba, amit a pasi nyújthat!
  Nem gyanús neki, hogy hiába csinálja ezt a "rituálét", 35 éve mégsem lett fia? És az asszonynak egyáltalán van gusztusa összefeküdni vele?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyerekek Heil Hitlereztek a megemlékezésén

Ausztria - Őrizetbe vettek négy tinédzsert Ausztriában azzal a gyanúval, hogy ők randalíroztak a mauthauseni koncentrációs tábor felszabadulásának évfordulóján tartott hétvégi emlékezésen. Tovább olvasom