Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

A megkérdezettek döntő többség támogatja a reformokat

Az emberek nagy része támogatja a nemzetközi pénzügyi rendszer reformját. Ez írta hétfőn a BBC, amelynek Világszolgálata egy 29 ezres mintával, 29 országban készült felmérés eredményeit tette közzé. A felmérést a gazdaságilag legfontosabb G20-as országok csúcstalálkozója előtt végezték.
A felmérést a GlobeScan nevű kutatócég készített a Maryland-i egyetemmel közösen. A felmérők szerint a 29 országban megkérdezett emberek átlagban több mint 70 százaléka úgy véli, hogy nagy változásokra van szükség a világgazdaság működésében. A válaszadók csaknem kétharmada, 62 százaléka vélte úgy, hogy a válság negatívan hatott rá, és a fele azt állította, hogy szerint e krízis több mint két évig fog elhúzódni.

A BBC közlése szerint a nagy többség támogatja az egyes országokon belüli gazdaságpolitika reformját. A felmérést végzők következtetése szerint a közvélemény nagy része kész arra, hogy a reformterveket támogassa, amennyiben az április 2-án kezdődő G20-as csúcstalálkozó eredményeit elfogadgatónak tartja.

A felmérést végzők szerint a G20-as klubhoz tartozó Oroszország, Japán, Mexikó és India lakosságának többsége nem akar nagy változásokat a nemzetközi gazdasági rendszerben. A felmérésben nem volt olyan kérdés, amelyből kiderülne, hogy milyen változásokat akar a közvélemény. A BBC Világszolgálata szerint egy másik kutatásból, amit Nagy-Britanniában végeztek, az derül ki, hogy az emberek nagy többsége olyan változtatásokat, olyan gazdaságélénkítési intézkedéseket akar, amelyek munkahelyeket teremtenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tömegsírokat találtak Franciaországban

Két tömegsírt fedeztek fel francia régészek az ország északi részén, amelyekbe valószínűleg az… Tovább olvasom