Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Adományozó konferenciát hívott össze az ENSZ

Nemzetközi felajánlási konferenciát rendeznek az ENSZ védnöksége alatt a jövő hónapban a szíriai menekültek és rászorulók szükségleteinek finanszírozására.
Ban Ki Mun főtitkár várhatóan személyesen elnököl majd a január 30-ára tervezett kuvaitvárosi tanácskozáson - jelentette be Martin Nesirky szóvivő New Yorkban, közép-európai idő szerint péntek éjjel.

Ban Ki Mun máris felszólította a nemzetközi közösséget, hogy próbáljon további erőfeszítéseket tenni a szíriai szenvedők érdekében. A főtitkár közleményében valamennyi ENSZ-tagországot arra sürgetett, hogy tegyen nagyvonalú felajánlásokat. A főtitkár egyúttal köszönetet mondott azoknak, akik már eddig is támogatták a humanitárius erőfeszítéseket országon belül és kívül.

A most bejelentett konferencia "jó időben rendezett, nagy szükségben kínálkozó alkalom arra, hogy a forráshiányt kezeljék" - mondta Martin Nesirky.

Az ENSZ-közlemény szerint gyorsan romlik a humanitárius helyzet Szíriában.

A világszervezet reméli, hogy a donorkonferencián a több mint ötmillió rászoruló megsegítésére sikerül összegyűjteni mintegy 1,5 milliárd dollárnyi felajánlást. Becslései szerint ennek egyharmadára országon belül van szükség, a többivel a menekültek fogadásában leginkább érintett öt szomszédos államot kellene támogatni.

ENSZ-adatok szerint Szírián belül meghaladja a kétmilliót a lakóhelyükről elköltözni kényszerültek száma. A szomszédos országokba több mint 540 ezren menekültek már át, ez a száma a következő fél évben megkétszereződhet.

Az arab országban huszonegy hónapja tartó belső fegyveres konfliktus halálos áldozatainak száma meghaladja a 44 ezret.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem volt áttörés Obama és a kongresszusi vezetők találkozóján

A találkozó célja az volt, hogy elkerüljék a "költségvetési szakadékot". Tovább olvasom