Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 3°C Még több cikk.

Az afgán elnökválasztás bojkottjára szólítanak fel a tálibok

A tálib lázadók felszólították szombaton az afganisztáni lakosságot, hogy ne szavazzon az elnökválasztás november 7-ére kiírt második fordulójában, saját harcosaikat pedig arra, hogy akadályozzák a voksolás megrendezését.
A lázadók az elnökválasztás első, augusztus 20-án megtartott első fordulója előtt is bojkottra szólították fel a lakosokat, és mint most, akkor is "az amerikaiak szélhámosságának" nevezték az eseményt, illetve megfenyegettek mindenkit, aki szavazni mer. Részben ennek hatására a részvétel csupán 38,7 százalékos volt, de voltak olyan országrészek, ahol 5 százalék alatt maradt.

A tálibok a francia hírügynökségnek emailben elküldött felhívásukban kijelentik: "a mudzsahedek teljesen felkészültek arra, hogy megnyerjék ezt a folyamatot (választást)", és hogy "magára vessen minden szavazó, akinek baja esik".

"Minden harcosnak támadásokat kell indítania az ellenséges bázisok ellen, akadályoznia az embereket abban, hogy részt vegyenek a választáson, a kormányzati és polgári tulajdonban lévő gépjárműveket pedig a mozgásban mindenütt a szavazóhelyiségek kinyitásától kezdődően" - olvasható a felhívásban.

Éppen szombaton kezdődött meg a választás második fordulója előtti kampány, és november 5-éig tart.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A városi közlekedés jövője a felszín alatt rejlik

Az alagútépítés terén végzett új kutatások megkönnyítik az utak és a tömegközlekedési eszközök… Tovább olvasom